CSKA Moskva zdolala Plzeň, Bakošov gól a Kozáčikove faux-pas

TASR
2.10.2013 21:11

Futbalisti Viktorie Plzeň síce viedli v stredajšom zápase 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 v Petrohrade 1:0, ale napokon prehrali s CSKA Moskva 2:3 v D-skupine. Druhý gól hostí zaznamenal slovenský útočník Marek Bakoš.

CSKA Moskva zdolala Plzeň, Bakošov gól a Kozáčikove faux-pas
SITA

Zverenci trénera Pavla Vrbu vynikajúco vstúpili do zápasu s CSKA. Už v 5. minúte napriahol spoza šestnástky Petržela, jeho strela sa so šťastím odrazila od jedného z brancov priamo k Rajtoralovi a ten z uhla mieril do odkrytej brány. Potom mal ruský brankár Akinfejev šťastie, keď podbehol center a prekvapený Kolář hlavičkoval tesne vedľa.

Po štvrťhodine hry mohol zvýšiť nad 2:0 pre hostí Bakoš, ale sám pred Akingejevom zaváhal. "Domáci" sa napokon otrepali ešte v prvej polhodine. Po ľavej strane vnikol do šestnástky Honda a jeho spätnú prihrávku poslal do siete so šťastím Tošič - 1:1. V 29. minúte po rýchlom brejku obrana Plzne naivne bránila, Tošič vyzval na skórovanie Hondu a ten s prehľadom obstrelil Kozáčika - 2:1.

Zápas bol otvorený aj po zmene strán, ale potom prišla v 79. minúte veľká chyba Kozáčika a bolo z toho 3:1. Hostia sa snažili až do konca, ale už stihli len znížiť na 2:3 po zaváhaní brankára Akinfejeva. Ten loptu do ohňa len jednou rukou vyboxoval do hlavy Tecla, pred prázdnou bránou potom už Bakoš nemal problém hlavičkou dopraviť loptu do siete.

2. kolo skupinovej fázy LM 2013/2014: D-skupina:
CSKA Moskva - Viktoria Plzeň 3:2 (2:1)
Góly: 19. Tošič, 29. Honda, 79. Řezník (vlastný) - 5. Rajtoral, 90.+1 BAKOŠ, rozhodoval: Bas Nijhuis (Hol.)
/za hostí M. Kozáčik a M. Bakoš celý zápas, M. Ďuriš od 76. minúty/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok