Žilina zvíťazila nad Martinom

SITA, TA3
29.9.2013 21:19

V tradičnom susedskom derby sa stretla Žilina s Martinom, pričom ani jeden zo súperov nedokázal v predchádzajúcom kole skórovať. Žilinčania prehrali v Skalici 0:4 a Martinčania v Nitre dokonca 0:7 ! Pre oboch to bola motivácia navyše.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 6. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 3. Čavrk (Valášek), 5. Drevenák (Macejka, Linet), 34. Klouda - 21. Markovič (Smrek, I. Ďatelinka), 60. Markovič (A. Novotný)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Matejka (Martin) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Gajan, Tornay, 1304 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Rúfus, Marcel Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Dlouhý, Leško, Hriňa - T. Varga, Klouda, D. Buc - I. Dornič, Kalla, F. Novák - Macejka, Linet, Drevenák - Čavrk, Valášek, Kropáč

Martin: Šúrek - A. Novotný, I. Ďatelinka, Matejka, Brcko, Smrek, Tupý, Imrich - A. Themár, Markovič, J. Cíger - Fujerík, Galamboš, Važan - Perniš, Zlocha ml., Pokrivčák - Murček, Dírer

V derby proti sebe nastúpili súperi, ktorí v predchádzajúcom kole vyšli bodovo i gólovo naprázdno. Lepší vstup mali Žilinčania. V 3. min unikol Čavrk, Šúrek však jeho strelu kryl. Vzápätí štvrtý útok domácich založil rýchlu akciu a Čavrk prvý raz prekonal gólmana Martina. O dve minúty peknú spoluprácu tretej žilinskej formácie zaklincoval strelou z ľavej strany Drevenák - 2:0. Hostia mohli znížiť pri vylúčení Čavrka, ale nepresadili sa. V závere úvodnej desaťminútovky strelecky pohrozili domáci Hriňa a Varga, ich pokusy však boli neúspešné. Rovnako to dopadlo s Pokrivčákom a Fujeríkom na strane hostí.

Domáci potom mohli zvýšiť svoj náskok, ale nevyužili vylúčenia Perniša a Važana. V závere prvej tretiny a na začiatku druhej mali Martinčania poldruhaminútovu početnú prevahu piatich proti trom. Keď naskočil na ľad Dornič, skúsený Markovič predsa dal kontaktný gól. Ďalšie minúty boli o presilovkách a ich nevyužívaní.Martin v porovnaní s prvou tretinou herne pridal, ale ďalší gól nedal. Ten padol v 34. min na opačnej strane, keď Klouda unikol po pravej strane a tretí raz prekonal Šúreka - 3:1. Strelecké pokusy Pokrivčáka na jednej a Buca na druhej strane v závere tretiny na stave už nič nezmenili.

Do záverečnej časti nastúpili Martinčania so snahou urobiť niečo s nepriaznivým vývojom. Boli to však domáci, ktorí si počínali aktívnejšie. Príležitosti Leška a Kallu však skončili na betónoch martinského gólmana. Neúspešný bol pred Šúrekom aj Buc v 48. min, keď sa ocitol sám pred bránkou. V poslednej desaťminútovke Martinčania nezužitkovali početné prevahy pri vylúčení Bajaníka a Drevenáka. V 53. min Buc sám korčuľoval na Šúreka, ale trafil len do betónov. Desať sekúnd pred koncom Markovič dorazil puk za Lacov chrbát na 2:3 z pohľadu hostí, ale na prípadné vyrovnanie už bolo pre Martinčanov prineskoro.

Hlasy:

Slavomír Chlebec (asistent trénera Žiliny): "Začiatok zápasu sme mali veľmi dobrý, išli sme do vedenia 2:0, využili sme nepozornosť obrany hostí. Súper postupne pridával na kvalite, vyrovnal hru a znížil. Za stavu 2:1 sme nevyužili niektoré presilovky, aj pri rovnovážnom stave sme mali šance, no tie sme tiež nezužitkovali. Chcem poďakovať za výkon brankárovi Lacovi a hráčom, ktorí zabojovali. Zisk bodov v derby teší."

Daniel Babka (tréner Martina): "V prvej tretine sme sa nedržali plánu, ktorý sme si vytýčili. Prvý gól sme si dali v podstate vlastný a pri druhom sme prepadli. Od druhej tretiny sme boli aktívnejším mužstvom ako domáci, tým sa však podarilo viackrát zabrejkovať, ich úniky boli nebezpečné. Po prvej tretine sme boli síce silnejší s pukom, ale gól prišiel už neskoro. Prehrali sme štyri zápasy v rade, myslím si však, že naša hra sa postupne zlepšuje, stále je na čom pracovať."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok