Slovan zvíťazil na ľade Metallurgu 3:1

TASR
29.9.2013 15:21

Hokejisti Slovana Bratislava sa až v desiatom zápase nového ročníka KHL dočkali svojho prvého triumfu v riadnom hracom čase, keď uspeli na ľade Metallurg Novokuzneck 3:1. "Belasí" mali doteraz na konte iba dve výhry v predĺžení a sedem prehier.

Slovan zvíťazil na ľade Metallurgu 3:1
SITA

Pod cenný výsledok zverencov trénera Rostislava Čadu na ľade sibírskeho súpera sa dvakrát gólovo podpísal Michel Miklík a raz Juraj Mikúš. Výborný výkon podal gólman Miroslav Kopřiva s 25 úspešnými zákrokmi. Chrbát na striedačke mu kryl narýchlo povolaný mladík Denis Godla, pretože Jaroslav Janus má bolesti v oblasti spodnej časti chrbta a slabín.

Tretí zápas v rámci svojho najdlhšieho tripu v sezóne odohrá Slovan v utorok 1. októbra o 10.00 SELČ na ľade Amuru Chabarovsk a cestu zakončí duelom s Admiralom Vladivostok (štvrtok 3. októbra o 11.00).

Metallurg Novokuzneck - Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly: 43. Martynov - 25. Miklík (Ölvecký, Vondrka), 30. J. Mikúš, 60. Miklík (Kutlák). Rozhodovali: Beljajev, Rogačjov – Streľcov, Tarasov, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3275 divákov.
Metallurg Novokuzneck: Hovinen – Martynov, Giroux, Mäntylä, Černov, Kapotov, Korabejnikov, Skutar, Kanarskij – Valujskij, Kosourov, McLean – Gimbatov, Vyglazov, Lapenkov – Jemelin, Anttila, Nazarov – Achmetov, Žafjarov, Kurepanov
Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Mihálik, Sigalet, Štajnoch - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Matoušek, Hudáček - Daňo, Kolena, Bakoš

Domáci "vybehli" na Slovan zostra a už po necelých dvoch minútach pálil nebezpečne od modrej obranca Černov. Belasí sa z úvodného tlaku vymanili s ťažkosťami, ich ambície naznačil na druhej strane Bartovič, no puk mu skĺzol z čepele a nedokázal ideálne zakončiť. Hostia sa potom museli opäť stiahnuť do obrannej ulity pri vylúčení Ölveckého, ale oslabenie zvládli na jednotku. V 11. minúte putoval na trestnú lavicu aj Matoušek, v početnej výhode preverili Kopřivu strelami Martynov i McLean, no skóre sa nezmenilo. Gólman Kopřiva bol hrdinom aj v závere prvej časti, keď likvidoval jednu tutovku domácich za druhou. Najskôr vykorčuľovaním pred bránkovisko zmaril sólo Nazarova, v 17. minúte reflexným zákrokom vytesnil strelu Antillu a o necelú minútu neinkasoval ani po spolupráci Antillu s Jemelinom. Slovan v útoku okrem občasných zábleskov Vondrku takmer nič nevymyslel a tak bolo bezgólové skóre po prvej tretine pre hostí lichotivé.

Vstup do druhej časti ale vyšiel hosťom excelentne. Za držanie si išiel najskôr nútene oddýchnuť Kapotov a Slovan presilovku na konci 25. minúty využil. Vondrka vybojoval puk v rohu útočnej tretiny, Ölvecký ho poslal na ľavú stranu Miklíkovi a ten prudkou strelou z prvej nedal Hovinenovi šancu. Ešte veselšie bolo na striedačke Slovana v polovici duelu po ďalšej využitej početnej výhode - na 2:0 zvýšil Juraj Mikúš, ktorý sa otočil s pukom v útočnom pásme a strelou švihom z ľavého kruhu prekvapil fínskeho brankára. Novokuzneck mohol okamžite odpovedať, hostí ale pri veľkej šanci Nazarova opäť podržal Kopřiva. Slovan mal ale naďalej navrch, pozorne bránil obrannú modrú čiaru a vyrážal do brejkov. Po jednom z nich sa "preštrikoval" dopredu Miklík, no nezakončil presne, na druhej strane sa nepresadil ani Giroux a tak mal pred záverečnou časťou Slovan sľubný dvojgólový náskok.

Iba 135 sekúnd trvalo v tretej tretine Metallurgu, aby zdramatizoval vývoj zápasu. Obranca Martynov si od modrej nakorčuľoval medzi kruhy k odrazenému puku a delovkou do pravého horného rohu nedal Kopřivovi šancu - 1:2. Slovan vzápätí nevyužil presilovku a sám sa musel brániť po následnom dvojnásobnom menšom treste Vondrku, ale domácich k vyrovnaniu nepustil, hoci gólman hostí sa poriadne "zapotil" najmä pri štipľavom pokuse Nazarova. Štvorminútovú presilovku Novokuznecku v závere skrátil o takmer polminútu faulujúci Martynov a Slovan sa dostal z rastúceho tlaku súpera. V záverečných minútach sa hostia už spoliehali iba na defenzívu s ojedinelými náznakmi útočenia, po jednom z brejkov Ölvecký trafil do žrde. Slovanisti "horúce" chvíle pred svojou svätyňou zvládli a pri hre domácich bez brankára pečatil 49 sekúnd pred koncom Miklík cenný trojbodový triumf.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok