Žilina podľahla Ružomberku

SITA
28.9.2013 22:49

Ružomberok nezvykne v Žiline víťaziť, veď naposledy sa mu to podarilo v roku 2006. Negatívna séria sa však skončila.

Žilina podľahla Ružomberku
TASR

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 12. kolo - sobota:

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:3 (1:1)

Góly: 32. Mihalík, 90.+ Pečovský - 45.+ Ďubek, 68. Lačný, 84. Zreľák, ŽK: 77. T. Majtán (Žilina), rozhodovali: P. Hrčka - Cuninka, Bobko, 1826 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, T. Hučko (72. Guba) - Pečovský - Mihalík, Škvarka, Bello (28. Paur), Pich - T. Majtán (85. Gergel)

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo, M. Nosek, Adamovič, Zreľák - Greššák, Martin Nagy - Ďubek (89. Mehremič), Zošák (73. L. Lupták), Lačný (90.+ Lovás) - Tawamba

Úvodné minúty nepriniesli veľa vzrušenia pred bránkami. V 10. min musel Dúbravka zasiahnuť proti dobrej strele Nagya. Žilinský gólman mal v 17. min viac práce, v šestnástke sa dostal k strele Lačný a Dúbravka musel jeho pokus k ľavej žrdi vytesniť. V 28. min prišli Žilinčania o Bella, ktorý musel pre zranenie pravého kolena opustiť ihrisko na nosidlách a nahradil ho Paur. O štyri minúty neskôr sa Žilinčania dostali do vedenia. Z ľavej strany odcentroval Majtán a Mihalík hlavičkou premiérovo skóroval v aktuálnej sezóne Corgoň ligy. Žilinčanom gól prospel, začali sa lepšie pohybovať a získavali na trávniku prevahu. V 40. min sa dostal na hranici šestnástky k strele Hučko, ale Nikolič jeho dobrý pokus kryl. V nadstavenom čase prvého dejstva domáci zazmätkovali a po hlavičkovom "biliarde" sa Ďubek postaral o vyrovnanie.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie "šošoni", ktorí si vypracovali niekoľko príležitostí. V 54. min vystrelil z diaľky Pečovský a jeho ďalekonosný pokus k ľavej žrdi musel Nikolič likvidovať. Ružomberčania sa bránili a snažili sa využívať šance na protiútoky. Jeden z nich im vyšiel v 68. min, keď Zreľák odcentroval z ľavej strany pred bránku a Lačný hlavičkou poslal hostí do vedenia. Domáci pôsobili po inkasovanom góle bezradne, hostia sa osmelili a výsledkom ich snahy bola ďalšia gólová hlavička výborne hrajúceho Zreľáka v 84. min. Žilinčania zdvihli hlavy v nadstavenom čase, keď z diaľky znížil Pečovský, ale Ružomberčania nepustili domácich v záverečných minútach do vážnejšej šance a tešili sa z prvej výhry pod Dubňom od 13. mája 2006.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Nezachytili sme vstup do stretnutia, nedostali sme sa do tempa. Napriek tomu sa nám podarilo streliť gól, ktorý nám pomohol. Mali sme pridať ďalší, ale namiesto toho sme v závere polčasu inkasovali a s chlapcami to zatriaslo. V kabíne sme zvýšili hlas a v druhom polčase sme herne začali lepšie, no vo finálnej fáze sme zápas nezlomili. Súper z ojedinelého úniku strelil gól a dostal nás do kolien. Ospravedlňujeme sa fanúšikom, ktorí prišli. Zo zápasu potrebujeme vyvodiť jednoznačné závery. V našej hre chýbajú emócie, srdiečko a túžba bojovať za Žilinu aj za cenu zranení."

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Víťazstvo si veľmi vážim, vyhrali sme nad kvalitným súperom. Svoju hernú kvalitu potvrdil aj v tomto stretnutí, no my sme sa poučili z prvého vzájomného duelu, v ktorom sme doťahovali remízu v závere. Posilnili sme stred zálohy, čím sme eliminovali silné stránky Žiliny. Domáci zaslúžene viedli, ale potom sme skvalitnili finálnu fázu, dali sme góly a vedenie nám psychicky pomohlo. Dať v Žiline tri góly sa rovná zaslúženému víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok