Senica podľahla Trnave

SITA
28.9.2013 19:46

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia zo Záhoria. Po rohovom kope Kóňu sa v 5. min k lopte dostal na zadnej žrdi úplne voľný Hiago, ale jeho pokus zrazil Janečka. V 18. min pohrozili Trnavčania.

Senica podľahla Trnave
SITA

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 12. kolo - sobota:

FC Spartak Trnava - FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 78. Štepanovský, ŽK: 17. Adámik, 51. Martin Tóth, 75. Janečka, 87. Ján Chovanec, 90+. Hodek - 80. P. Čermák, 83. Jirásek, 90. Habánek, rozhodovali: Matúš - Balko, Bednár, 2812 divákov 

Zostavy:

Trnava: Filipko - Martin Tóth, Janečka, Adámik, Grabež - R. Procházka (46. Štepanovský), Maruško (38. E. Sabo), Augustíni, Ján Chovanec - Hodek, Mikovič (73. Poznar)

Senica: Šulla - Habánek, Brabec, P. Pavlík, P. Čermák (88. Križko) - Jaroslav Diviš (85. A. Jakubov), Jirásek (85. L. Opiela), T. Kóňa, Hiago - Piroska, Tsoumou 

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia zo Záhoria. Po rohovom kope Kóňu sa v 5. min k lopte dostal na zadnej žrdi úplne voľný Hiago, ale jeho pokus zrazil Janečka. V 18. min pohrozili Trnavčania. Po centri Chovanca sa sám pred gólmanom Šullom ocitol Procházka, gólman Senice reflexívne loptu vyrazil pred seba, ale následnú dorážku Mikoviča stopol rozhodca za predchádzajúci faul. V 24. min odpískal hlavný arbiter v trnavskej šestnástke nepriamy kop za šľapák Adámika na Hiaga, ponúknutú príležitosť Piroska nepremenil. V 31. min sa po rohovom kope červeno-čiernych dostal pred šestnástkou k lopte Augustíni, ktorý peknou strelou do šibenice nechal vyniknúť gólmana Šullu. Po následnom rohovom kope mal úvodný gól na hlave Adámik, ale na zadnej žrdi loptu neusmernil do priestoru bránky. V 44. min Hiago vtipne uvoľnil Diviša, ktorý sa presadil cez Janečku s Grabežom, ale z ôsmich metrov netrafil priestor trnavskej bránky. V nadstavenom čase prvého polčasu mal gól na kopačke hosťujúci Tsoumou, trafil však len bočnú sieť.

V 55. min pekne na ľavej strane zakombinovali Trnavčania Sabo, Mikovič, Štepanovský, pričom posledný menovaný z hranice pokutového územia napriahol, ale jeho strela len preletela ponad šibenicu Šullovej bránky. Hra sa potom prevažne odohrávala v strede poľa bez vážnejších šancí na oboch stranách. V 70. min mohol Piroska posunúť hostí bližšie k víťazstvu, keď sa Tsoumou efektne uvoľnil cez Adámika, posunul Piroskovi, ale jeho technická strela z 10 m len ´lízala´ pravú žrď trnavskej bránky. O štyri minúty neskôr sa zatriaslo brvno senickej bránky, keď center Grabeža na zadnej žrdi našiel Štepanovského, ktorý sa oprel do lopty a volejom opečiatkoval konštrukciu. V 78. min sa tribúny na trnavskom štadióne rozjasali, keď sa Grabež efektne uvoľnil v pokutovom území na ľavej strane cez Jiráska a prízemným centrom do päťky našiel Štepanovského, ktorý zasunul loptu do siete - 1:0. V 82. min bol Hodek blízko druhému gólu Spartka, keď lobom ponad gólmana Šullu trafil brvno. O tri minúty neskôr strieľaný center Chovanca z ľavej strany trafil Hodeka, od ktorého sa lopta odrazila meter vedľa ľavej žrde Šullovej svätyne. 

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi. Seničania majú kvalitnejší káder, pretože sú dlhšie spolu pokope. Musím povedať, že sme mali pri niektorých šanciach hostí aj kus šťastia. Moji hráči ukázali charakter, srdce a bojovnosť. Do druhého polčasu sme trošku poprehadzovali zostavu, pretože sme museli v prestávke vystriedať zraneného kapitána Procházku. Tento zápas bol o trpezlivosti, čo som hráčom v polčase prízvukoval. Štepanovský nás vykúpil v podobe gólu. Veľmi si ceníme toto víťazstvo, pretože sa nerodilo ľahko."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "O osude súboja rozhodli naše nepremenené šance takisto ako v našich predchádzajúcich dueloch. Predovšetkým Piroskova nás veľmi mrzí, lebo po nej sa zlomil zápas. Trnava strelila gól, ktorý padol po individuálnej chybe. Záver stretnutia si Trnavčania ustrážili. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok