Viacero ministerstiev kúpi nové autá

SITA
28.9.2013 17:52

Viaceré ministerstvá a úrady idú obmieňať vozový park. Rezort vnútra už vyhodnotil veľký tender na nákup áut v hodnote 23 miliónov eur. Stovky áut strednej triedy bude štát kupovať najbližšie štyri roky od spoločností Volkswagen, Kia a Hyundai.

Viacero ministerstiev kúpi nové autá
SITA

Autá obstarávali pre políciu, hasičov, obvodné úrady, ale aj pre zložky iných rezortov ako napríklad Zbor väzenskej a justičnej stráže, ministerstvo financií a ministerstvo obrany. "Potrebujú obmeniť fyzicky opotrebované osobné automobily, technicky nespôsobilé na prevádzku," uviedla pre agentúru SITA Alena Koišová z ministerstva vnútra.

Ministerstvo vnútra podpísalo tri rámcové dohody, na základe nich budú kupovať modely Golf, Kia Cee´d a Hyundai i30. Víťazov vyberali podľa ceny áut aj ceny za servis. Druhým kritériom boli "kvalitatívne a úžitkové hodnoty predmetu zákazky". Podrobnejšia špecifikácia áut ako výbavy či požadované množstvá bude v jednotlivých kúpnych zmluvách, dodala Koišová.

Rezort vnútra zverejnil zámer kúpiť stovky áut ešte vlani v októbri, do tendra sa napokon prihlásilo takmer dvadsať automobilových predajcov.

Do nových policajných áut budú montovať aj novú technológiu, ktorá napríklad automaticky lustruje poznávacie značky a celé dianie pred autom zaznamenáva na kameru. Takýchto áut má byť spolu po celej krajine 780, systém už testujú v niektorých vozidlách. Ďalších asi 1 600 policajných áut bude mať GPS a kontrolu pohybu vozidla. Podľa slov ministra vnútra Roberta Kaliňáka budú novú techniku inštalovať predovšetkým do nových áut a tiež do áut, ktoré majú najazdených do 50-tisíc kilometrov. Ostrá prevádzka sa začne od nového roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok