Slováci skončili na ME pred bránami štvrťfinále, Rusi boli nad ich sily

TASR TA3
24.9.2013 19:51

Účinkovanie našich volejbalistov na majstrovstvách Európy sa skončilo. Pred bránami štvrťfinále ich zastavili silní Rusi.

Slováci skončili na ME pred bránami štvrťfinále, Rusi boli nad ich sily
SITA

Rusko - Slovensko 3:0 (20, 14, 21)
68 minút, rozhodovali: Groenewegen (Hol.), Heckford (Ang.)

Rusko: Apalikov, Grankin, Sivoželez, Pavlov, Spiridonov, Muserskij, libero: Verbov (Michajlov)
Slovensko: Bencz, Kohút, Paták, Chrtiansky, Kmeť, Ogurčák libero: Ondrušek (Nemec, Hupka, Masný, Ogurčák)

V úvode prvého setu sa Slovákom po Benczovom dôraznom servise podarilo odskočiť svojmu súperovi na rozdiel troch bodov - 5:2. Rusi odpovedali takmer okamžite a na 7:7 zrovnal Spiridonov. V ďalšom priebehu sa obidve družstvá striedali v bodovom zápise a misky váh na stranu Ruska naklonil Sivoželez (12:11). Pri Muserského podaní už vyhrávali 15:12, ale slovenský výber po Benczovom smeči vyrovnal na 16:16. Skúsenejší ruský tím sa však dostal znova do trojbodového trháku (21:18) a úvodný set napokon získal v pomere 25:20.

Rusi pokračovali v zlepšenom výkone aj na začiatku druhého dejstva a po ôsmich výmenách vyhrávali 6:2. Slováci síce korigovali na prijateľných 7:9, ale o niekoľko minút neskôr po vlastných chybách a ruských blokoch prehrávali už 9:15. Ruská zborná už sľubný náskok nepustila z rúk a druhý set získala až príliš jednoduchým spôsobom 25:14. Slovákom nevychádzal predovšetkým príjem a nedokázali zabodovať od stavu 14:19.

Obraz hry sa nezmenil ani na začiatku tretieho setu a ruský výber si rýchlo vypracoval vedenie 4:1 a vzápätí i 6:2. Až potom slovenské družstvo zabojovalo a znížilo na 5:7 i 7:8. Ich súper okamžite kontroval a znova zvýšil svoj náskok na rozdiel troch bodov (10:7). Pavlov po ese upravil na 13:9, no Slováci po dvoch ruských chybách znížili na 11:13.

Vzápätí Nemec trafil anténku a pri ďalšom útoku smečoval mimo hracej plochy - 15:11. Zverenci Štefana Chrtianskeho kontrovali po nepresnom smeči ich súpera na 14:16, ale ten sa nenechal vyviesť z koncentrácie a postupne sa prepracoval aj k zisku tretieho setu (25:21) a hladkému víťazstvu 3:0 na sety.

Hlasy po zápase:
Štefan Chrtiansky st., tréner SR: "Ten zápas sa veľmi jednoducho hodnotí. Vedeli sme, že ak Rusi použijú svoje podanie v dnešnom dueli, tak žiadny tím proti nim nemá šancu. Ukázali to najmä v druhej polovici zápasu a totálny rozdiel bol práve v podaní a prihrávke. Náš výkon na silného súpera však nestačil. Súperovi blahoželám k víťazstvu."


Michal Masný, kapitán SR: "Potvrdili sa papierové predpoklady, že Rusko je veľmi silný tím a jeden z ašpirantov na zlatú medailu. Snažili sme sa urobiť všetko preto, aby sme ich čo najviac prekvapili. Možno by sa nám podarilo niečo uhrať, ale dnes výborne servovali, prihrávali i útočili. Prehrali nás v každej činnosti."


Juraj Zaťko, nahrávač SR: "Myslím si, že sme celkom dobre útočili, prihrávali na začiatku prvého setu. Potom sa ukázala ruská sila na servise, dali nám zopár es a asi to bol rozdiel v skóre prvého setu. Neprekvapili nás ničím a relatívne dobre sme na nich boli pripravení, podarilo sa nám zložiť i ťažké lopty."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok