Slovan Bratislava veľmi nešťastne prehral s Dinamom Moskva

TASR TA3
23.9.2013 21:39

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom zápase KHL na domácom ľade s víťazom uplynulých dvoch ročníkov Dinamom Moskva 4:5, hoci ešte po druhej tretine viedli sľubne 3:1.

Slovan Bratislava veľmi nešťastne prehral s Dinamom Moskva
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa ujali vedenia v 15. minúte zásluhou obrancu Tomáša Mojžíša, na 2:0 zvýšil v 25. minúte svojím premiérovým zásahom v sezóne Michal Vondrka. O dve minúty neskôr znížil Denis Kokarev, no na konci druhej tretiny vrátil domácim dvojgólový náskok Peter Ölvecký. V záverečnom dejstve však oň Slovan trestuhodne prišiel, keď hostia v priebehu necelých ôsmich minút štyrmi presnými zásahmi dokonale otočili skóre. Jeden gól zaznamenal aj slovenský obranca v službách Dinama Dominik Graňák. Domácim sa podarilo už len znížiť zásluhou Martina Bakoša.

"Belasí" tak po ôsmich odohratých zápasoch so štyrmi bodmi naďalej uzatvárajú ligový pelotón. Obhajca trofeje prerušil sériu troch prehier.

Slovan teraz čaká štvorzápasový "trip" na klziskách súperov, ktorý odštartujú v piatok 27. septembra o 14.00 h SELČ na ľade Sibiru Novosibirsk.


Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 4:5 (1:0, 2:1, 1:4)
Góly: 15. Mojžíš (Miklík, Vondrka), 25. Vondrka (Miklík, Škoula), 39. Ölvecký (Hudáček, Daňo), 55. Bakoš (Mojžíš, Štajnoch) - 27. Kokarev (Karsums, Cvetkov), 43. Pestuško (Mosaľov), 45. Graňák (Komarov), 48. Solovjov (Pestuško, Komarov), 50. Gorovikov (Komarov). Rozhodovali: Gofman (Rus.), Kaukokari (Fín.) - Misjur, Raming (obaja Rus.), vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše Novák (Dinamo) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Zostavy:

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Kutlák, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Daňo, Kukumberg, Hudáček - Bakoš, Kolena, T. Mikúš
Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Bojkov, Korjagin - Pestuško, Gorovikov, Komarov - Kokarev, Cvetkov, Karsums - Babenko, Volkov, Sopin - Mosaľov, Pestunov, Kvapil

Slovan sa dlho nevedel presadiť proti organizovanej obrane súpera, prvú strelu na Jeriomenkovu bránku si zapísal až v 11. minúte. Zato hostia dokázali od začiatku ladne prenikať pred Janusa, ten však už v prvej tretine ukázal, že bude pre obhajcu trofeje ťažkým sústom. Do prvej vážnej šance sa dostal v 6. minúte pri presilovke Mosaľov, ale puk netrafil dobre. V 13. min mali domáci smolu, keď Ölvecký netrafil prázdnu bránku a ani Miklík nedokázal pretlačiť puk cez ležiaceho Jeriomenku. Vzápätí šiel na druhej strane sám na Janusa Gorovikov, v poslednej chvíli mu vypichol puk jeden z domácich obrancov. V 15. min sa fanúšikovia Slovana dočkali, Mojžíš si nakorčuľoval na Vondrkovu prihrávku a hoci puk dobre nespracoval, dokázal do neho ešte ťuknúť a ten šťastne prešiel Jeriomenkovi medzi betóny. Hostia odpovedali dvojšancou Graňáka, puk nedorazil do siete ani Pestuško a tak sa šlo do šatní za stavu 1:0.
Úvod druhej časti patril domácim, najprv J. Mikúš po drzom preštrikovaní nezasunul puk za chrbát súperovho brankára a následne sa nádherne uvoľnil Vondrka, hákovaný však nedokázal zakončiť. O pár sekúnd mu to už ale vyšlo, keď opäť v pozícii faulovaného hráča v páde pretlačil puk za Jeriomenka a hlavní arbitri po porade s videorozhodcom gól uznali - 2:0. Hostia okamžite kontrovali, pri vylúčení Sigaleta znížil stav po strojovej presilovkovej kombinácii Kokarev. Domácim tým ale vietor z plachiet neubrali, tí cítili, že favorit je zdolateľný a tak sa naďalej odvážne tlačili dopredu. V 36. min Kukumberg dokázal znovu precediť puk cez brankára Dinama a opäť sa telefonovalo "hore", tentoraz ale rozhodcovia zásah po porade neuznali. Necelé dve minúty pred koncom tretiny si už ale tribúny zakričali gól, po akcii Hudáčka mieril z prvej presne Ölvecký.

Slovanisti vstúpili do tretieho dejstva so sľubným náskokom, ktorý však dokázali trestuhodne rýchlo premárniť. Hostia v priebehu necelých dvoch minút vyrovnali skóre zásluhou Pestuška a Graňáka a začínalo sa odznova. Tréner domácich reagoval na vývoj situácie oddychovým časom, ani to však nezabrzdilo úradujúceho šampióna v rozlete. V 48. minúte poslal Dinamo prvýkrát do vedenia osamotený Solovjov, ktorý si vychutnal Janusa. Vzápätí sa do streleckej listiny zapísal aj Gorovikov, ktorý našiel skulinku v postoji brankára "belasých". Domáci zrazu nevedeli kam skôr skočiť a hostia si vytvárali jednu šancu za druhou. Nádej vlial domácim necelých šesť minút pred koncom Bakoš, ktorý znížil po prihrávke Mojžíša na 4:5, viac ako na skorigovanie skóre sa však už slovanisti nezmohli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok