Žilina zvíťazila nad Nitrou

SITA, TA3
22.9.2013 21:09

Zápas sa kvôli poruche rolby začal s vyše dvadsaťminútovým oneskorením. Po opatrnom úvode dostal do varu divákov hlavný rozhodca, ktorý nepotrestal faul na Kallu v 3. min, keď sa na ľade objavila aj krv. V ďalších minútach si to však arbiter vynahradil a postupne poslal na trestnú lavicu až 9 hráčov.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 4. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 33. T. Varga (D. Buc, Bajaník), 39. T. Varga (Klouda, D. Buc), 51. Linet (Drevenák, Dlouhý) - 22. T. Chrenko (M. Kováčik, Štumpf)

Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, bednár, Tvrdoň, 1203 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Ostrčil, Bajaník, Rúfus, Marcel Šterbák, Dlouhý, Leško - I. Dornič, Kalla, F. Novák - T. Varga, Klouda, D. Buc - Jarab, Linet, Drevenák - A. Lipovský, Valášek, Kropáč

Nitra: Kristan - P. König, Ordzovenský, Rais, Nádašdi, M. Bača, Milo - R. Tománek, Stümpel, Pupák - Štumpf, T. Chrenko, M. Kováčik - L. Novák, Hamrák, Martin Segľa - Bajtek, Kmeč, Piačka

Zápas sa kvôli poruche rolby začal s vyše dvadsaťminútovým oneskorením. Po opatrnom úvode dostal do varu divákov hlavný rozhodca, ktorý nepotrestal faul na Kallu v 3. min, keď sa na ľade objavila aj krv. V ďalších minútach si to však arbiter vynahradil a postupne poslal na trestnú lavicu až 9 hráčov. Obe mužstvá však početné výhody nevyužili. Za pozornosť stáli len strely domáceho Rúfusa a hosťujúceho Königa. V 11. min mali Žilinčania ideálnu gólovú šancu dostať sa do vedenia, no Jarab z bezprostrednej blízkosti prestrelil. V záverečnej minúte I. tretiny Kropáč a Kuľha ohrozili bránku hostí, ale gólman Kristan bol pozorný.

Nitra mala raketový vstup do druhej tretiny, keď druhý útok založil rýchlu akciu a Chrenko dosiahol úvodný gól zápasu. Následne mohli zvýšiť opäť Chrenko aj Bajtek, ale žilinsky gólman M. Laco bol pozorný. V 33. min Žilinčania využili jednu z presilových hier, keď Bajaník strieľal od modrej a Varga dorazil puk za chrbát nitrianskeho gólmana. V 38. min mohol zvýšiť vedenie Nitranov Tománek, ale gólman Laco bol proti. O minútu neskôr druhá domáca útočná formácia prečíslila obranu hostí a Varga zaznamenal svoj druhy gól v zápase.

V úvode poslednej časti mala Nitra možnosť vyrovnať pri vylúčení Bajaníka, ale to sa jej nepodarilo. Následné strelecké pokusy kapitána Stümpela, či domácich Vargu a Lineta kryli pozorní brankári. V 51. min obranca Dlouhý nahodil puk pred bránku hostí a vyrazenú strelu poslal za Kristanov chrbát Linet. Vzápätí mohli hokejisti spod Zobora vsietiť kontaktný gól pri vylúčení Rúfusa, ale početnú prevahu nevyužili. Takmer dve minúty pred koncom sa Antonín Stavjaňa rozhodol hrať bez brankára, ale výsledkom bola len strela Königa, ktorú Laco poľahky kryl. Žilinčania si po dvoch víťazstvách u súperov pripísali aj prvý domáci triumf.

Hlasy:

Slavomír Chlebec (asistent trénera Žiliny): "Zápas sme nezačali podľa našich predstáv. V prvej tretine sme robili veľmi veľa chýb, čo bolo vinou dobrého herného prejavu súpera, ktorý nás držal na dištanc. Po inkasovanom góle sme dobre korčuľovali a podarilo sa nám obrátiť výsledok v náš prospech. Tretia tretina už bola "kto z koho" a dopadla lepšie pre nás. V zápase nás podržal brankár Laco, ale všetci hráči bojovali, za čo im patrí vďaka."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "V našom hernom prejave chýbajú góly. Hráči tomu veľa nepomáhajú, snažia sa hrať veľa technicky. No napriek tomu sme v Žiline išli do vedenia. Mali sme veľa vylúčených, pri oslabeniach boli väčšinou kľúčový hráči, ktorým možno v závere chýbali sily. Ak by boli bojovali aj ostatní, myslím si, že zaver tohto zápasu mohol byt iný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok