Martin podľahol Košiciam

SITA, TA3
22.9.2013 20:56

Hokejisti vicemajstra z Košíc potvrdili aj v 4. kole Tipsport extraligy úspešný vstup do novej sezóny a po víťazstve nad Martinom 3:1 si pripísali štvrté víťazstvo za sebou. Trpkosť prehry "oceliari" od začiatku ligy ešte neokúsili.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 4. kolo:

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 32. Cebák (P. Bartoš), 40. Bicek (T. Marcinko), 43. Pašek (L. Nagy) - 36. Dírer (Perniš)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc - Smrek, Sčensný, 3566 divákov

Zostavy:

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, M. Novák, Šeda, Deyl, Macejko - R. Jenčík, Pašek, L. Nagy - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, Matis - Hrnka, Marek Slovák, Jokeľ

Martin: M. Dzubina - Matejka, I. Ďatelinka, A. Novotný, Brcko, Pacalaj, Tupý - Markovič, Murček, Važan - A. Themár, M. Beran, J. Cíger - Perniš, Fujerík, Pokrivčák - Žáčik, Dírer, Jurášek

Prvá tretina priniesla malo vzruchu, brankári nemali veľa práce. Dzubina bez problémov kryl Bicekov pokus a osamotený Jenčík z blízka nedoklepol puk do bránky súpera. Neskôr Cebák trafil len dobre postaveného martinského gólmana, ktorý vyrazil aj Štrbákovú strelu od modrej. Z hosti pohrozil iba Fujerík, no Hylák jeho strelu kryl.

Košický brankár sa nedal prekvapiť ani v úvode druhej po zakončení Markoviča. V 24. sa Jenčík natlačil do koncovky, ale neprekonal Dzubinu. Blízko ku gólu bol potom Fujerík, ale proti bol opäť Hylák. V polovici stretnutia to márne v presilovke skúšal Bartoš a po ňom aj Cebák. Oceliari sa dočkali v oslabení, pri signalizovanom vylúčení sa dostali do prečíslenia - Bartoš prihral osamotenému Cebákovi a ten otvoril strelecký účet. Martin dokázal reagovať v 36. min, keď Dírer trafil parádne do pravého horného rohu domácej bránky. Tesne pred druhou prestávkou strhol vedenie na stranu domácich Bicek, ktorý presne namieril tiež do horného rohu.

V 42. min spálil aj nemožne Jenčík, ale už o pár sekúnd na to pridal Pašek tretí gól. V polovici tretej tretiny mohol poistiť vedenie domácich Nagy, ktorý sa v oslabení ocitol v nájazde, ale Dzubina ho vychytal. Martin v závere nevymyslel nič. Markovič neprekonal Hyláka a tak si Košice pripísali štvrté víťazstvo v rade.

Hlasy:

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "V prvej tretine sme hrali málo agresívne, nemali sme dostatočný pohyb, aby sme súpera donútili spraviť chyby. V druhej časti sa to zlepšilo, pred bránkou sme boli dôraznejší a podarilo sa nám skórovať. Nie je to ľahké prekonávať defenzívnu taktiku súpera, stojí to veľa síl prejsť zahustené stredné pásmo. Dokázali sme však gólovo odskočiť a vytvoriť si ďalšie šance. V koncovke sa zatiaľ trápime, ale veľmi nás teší, že mužstvo bojuje celých 60 minút."

Daniel Babka (tréner Martina): "Už v Poprade a aj teraz v priebehu prvej časti sme prišli o dvoch prvých centrov, čo ovplyvnilo našu hru. V prvej a druhej tretine sme Košičanov dokázali držať na dištanc, nedostávali sa do prečíslení. V tretej nám trochu dochádzali sily, no chalanov môžem pochváliť za bojovný výkon. Ak ho budeme pravidelne opakovať, môžeme body nosiť aj zvonku. Veľmi dobre zachytal Michal Dzubina."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok