Zvolen zvíťazil nad Trenčínom

SITA, TA3
22.9.2013 20:51

Prvá tretina sa odohrala plynule a s minimom prerušovaní, chýbal však aj vzruch pred bránkami či vydarené kombinačné akcie.

Zvolen zvíťazil nad Trenčínom
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 4. kolo:

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 26. Róbert Petrovický (E. Bagin, Rastislav Pavlikovský) - 39. Škvaridlo (V. Baláž), 56. Huňady (z tr. strieľania)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín - Snášel, Valach, 1200 divákov

Zostavy:

Trenčín: A. Nagy - R. Lintner, M. Nemčík, E. Bagin, Pozník, Čerešňák, Habšuda - Komínek, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický - P. Kalus, Broska, M. Kalus - T. Lipták, Palák, T. Klíma - Vaculin, Buliš, F. Nemček - od 21. min L. Klíma

Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Huňady, V. Baláž - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Čanky, Puliš, Martin Ďaloga

Prvá tretina sa odohrala plynule a s minimom prerušovaní, chýbal však aj vzruch pred bránkami či vydarené kombinačné akcie.

Hra sa naštartovala až v druhej časti - najskôr v 22. min hosťujúci Podkonický svoje sólo zakončil strelou do hornej žŕdky, v 26. min sa už skóre konečne zmenilo, keď Petrovický vrátil za brankárov chrbát vyrazený puk. Mužstvá pridali na nasadení a dokázali už produkovať aj nebezpečné príležitosti, obaja brankári však boli na svojom mieste. Na konci druhej tretiny domáci napriek tlaku nezužitkovali dve zlepené presilovky a ich protivník ich za to dokonale potrestal. V 39. min najskôr Brabenec svoj nájazd zakončil strelou nad, ale o chvíľku už Škvaridlo po rýchlej akcii predsa len vyrovnal.

Tretie dejstvo bolo dlho iba o korčuľovaní, vykrývaní priestoru a narúšaní súperovej snahy, opäť s malým množstvom šancí na rozhodnutie zápasu. Až v 56. min po faule domácich zadákov dostali hostia možnosť zahrávať trestné strieľanie, ktoré Huňady chladnokrvne premenil vo víťazný zvolenský

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Proti majstrovi sme odohrali vyrovnaný zápas, bol to predovšetkým taktický boj. Žiaľ, nezvládli sme záverečnú päťminútovku, kedy sme po hrubej individuálnej chybe inkasovali rozhodujúci gól a naša snaha o vyrovnanie sa nám už v zostávajúcom čase nepodarila. Mužstvo ukázalo bojovný a disciplinovaný výkon, škoda však spomínanej chyby v závere zápasu, ktorá nás stála body."

Ľubomír Oslizlo (tréner Zvolena): "V našej súčasnej situácií to bol pre nás veľmi ťažký zápas a nebolo jednoduché v ňom získať cenné body. Trápili sme sa v útočnej fáze, ale celkový herný prejav mužstva už bol v porovnaní s predchádzajúcimi stretnutiami o niečo lepší. Súper hral aktívne, takže sme sa po tejto stránke museli pridať aj my."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok