Dunajská Streda po prehre v Ružomberku klesla na dno tabuľky

TA3 SITA
21.9.2013 21:35

Prvý polčas priniesol futbal len priemernej úrovne. Hralo sa obojstranne v slabom tempe a bez potrebnej dávky invencie. Prvý vzruch prišiel až po štvrťhodine hry, keď Gašparík prudkou strelou vyskúšal reflex Lešňovského v ružomberskej bránke.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 11. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (2:0)

Góly: 37. M. Nosek, 43. Lačný, ŽK: 29. Michal Gašparík, 45. Mesanovič, 59. Kwin (všetci D. Streda), rozhodovali: Vlk - Chládek, Jankovič, 1874 divákov 

Zostavy:

Ružomberok: Lešňovský - Ondrek (81. R. Bartoš), Greššák, M. Nosek, P. Maslo - Zošák (52. Martin Nagy), Almaský (79. Serečin) - Zreľák, Tawamba, Ďubek - Lačný

Dunajská Streda: Belic - Adiaba, Matúš, Peter Majerník, L. Beňo - E. Ujlaky (70. Ben Nasra), Kwin, Boya, Hošek (66. M. Sedlák) - Mesanovič (66. Szarka), Michal Gašparík 

Prvý polčas priniesol futbal len priemernej úrovne. Hralo sa obojstranne v slabom tempe a bez potrebnej dávky invencie. Prvý vzruch prišiel až po štvrťhodine hry, keď Gašparík prudkou strelou vyskúšal reflex Lešňovského v ružomberskej bránke. Domáci favorit sa dlho nevedel nájsť, svoje aké-také ofenzívne pokusy ťahal stredom ihriska, čo k ničomu neviedlo. V 28. min sa "ruža" predsa len začala zobúdzať. Tawamba z hranice päťky najprv trafil do Belica a jeho druhý pokus išiel vedľa dunajskostredskej svätyne. Krátko na to zbehol po ľavej strane Lačný, presne odcentroval na ideálne postaveného Noseka, jeho málo dôraznú strelu Belic zblokoval. Liptáci začali preberať iniciatívu a v 37. min išli do vedenia. Ďubekov rohový kop predĺžil Lačný na Noseka, ktorý z prvej trafil presne - 1:0. Krátko na to mohli hostia vyrovnať, Gašparík sa ocitol zoči-voči Lešňovskému, ružomberský gólman však ťažkú situáciu zvládol s obdivuhodnou rozvahou. Nedáš-dostaneš platilo aj v tomto prípade. V 43. min našiel Ďubek prihrávkou Lačného a bolo 2:0.

V réžii Liptákov sa pokračovalo aj po zmene strán, dlhšie však bez šancí. Tú priniesla až 60. min a v nej nádherný ďalekonosný pokus Lačného z 30 metrov, s ktorým mal Belic plné ruky práce. Lačný skúšal šťastie aj o niekoľko sekúnd neskôr, jeho strela stroskotala na pevnom obrannom vale DAC-u. V 69. min po centri Ďubeka dopravil loptu do siete hostí Nosek, gól však neplatil pre ofsajd. O šesť minút neskôr sa o slovo po dlhom čase prihlásila aj Dunajská Streda, Majerník z jedenástich metrov trafil len do jedného z hráčov súpera. V 83. min mali domáci na dosah tretí presný zásah, ale v rozhodujúcom momente striedajúci Bartoš zle trafil loptu. Dve minúty pred naplnením riadneho hracieho času ešte upútala Lačného hlavička zblízka a Belicov pohotový zákrok. 

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Toto víťazstvo si vážim rovnako ako proti náročnejšiemu súperovi. Niektorí naši hráči boli nervóznejší, aj preto sme sa horšie dostávali do šancí. Dôležité bolo, že sme si ešte do prestávky utvorili dvojgólový náskok. Po zmene strán sme hrali nátlakovo, mali sme aj šance, žiaľ, nedokázali sme premeniť ani jednu. Najpodstatnejšie je, že sme získali tri body."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Po udalostiach, ktoré sa u nás odohrali, to bol pre nás tretí zápas a z nich sme podali dnes jasne najlepší výkon. Futbal je o detailoch a v nich sme v tomto stretnutí zlyhali. Mám na mysli dve situácie, z ktorých sme inkasovali a bolo vlastne po stretnutí. A tiež gólovú príležitosť Kwina v prvom polčase. Ak by ju za bezgólového stavu premenil, súboj by sa vyvíjal inak. Na náš futbal sa už dalo pozerať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok