Žilina napriek ťažkostiam splnila v Košiciach úlohu favorita

TASR
21.9.2013 21:16

Prvý polčas pod Dubňom až tak veľa vzrušenia nepriniesol. Na začiatku zápasu už v 6. minúte sa veľmi peknú akciu podarilo vyprodukovať Košičanom, na jej konci bol Pačinda, ale brankár Dúbravka si s jeho nepríjemnou strelou poradil. O šesť minút neskôr sa delovkou spoza šestnástky prezentoval žilinský kapitán Pečovský, gólman Tofiloski nemal ľahkú prácu, ale takisto to zvládol.

Žilina napriek ťažkostiam splnila v Košiciach úlohu favorita
TASR

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 11. kolo - sobota:

MŠK Žilina - MFK Košice 2:0 (0:0)

Góly: 74. T. Majtán, 81. Pich, ŽK: 9. Jelič, 70. Gergel - 15. Ostojič, rozhodovali: Prešinský - T. Somoláni, Špivák, 1518 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, T. Hučko - Pečovský - Mihalík, Bello, Paur (65. Gergel), Pich (88. Guba) - Jelič (40. T. Majtán)

Košice: Tofiloski - Korijkov (21. L. Djordjevič), P. Kavka, Ostojič, Sekulič - Šinglár (86. L. Urban) - Viazanko, O. Duda, Bukata (60. Haskič), Pačinda - O. Diaby

V prvom polčase sa hralo väčšinou medzi šestnástkami. V 13. min Pečovský strelou z diaľky vyskúšal pozornosť Tofiloského. Na druhej strane v 20. min Sekulič vysunul na ľavej strane Pačindu, ten poslal prudkú prihrávku pred bránku, ale nabiehajúci O. Diaby loptu nezasiahol. Žilinčania mali v prvom polčase k dispozícii päť rohových kopov, ale nepodarilo sa im z nich nič vyťažiť. Na konci 36. min vypálil z diaľky Bello, ale lopta letela len tesne ponad hornú žrď. O tri minúty neskôr centroval sprava Paur, nabiehajúci Pich sa však k lopte nedostal, pretože ju na dvakrát zachytil brankár hostí.

Po prestávke v 48. min sa prví dostali do šance Žilinčania, Paur prihral v šestnástke Majtánovi, ten to skúsil prudkou, ale nepresnou strelou. Aj v druhom polčase kombinovali oba tímy najmä v strede ihriska. Domáci mali viac z hry, ale nedarilo sa im dotiahnuť akcie do finálnej, gólovej fázy. V 66. min zahodili domáci čistú gólovú šancu, Majtán prihral sprava pred bránku Pichovi, ale ten zblízka zaváhal. Žilina sa dočkala gólu v 74. min, keď sa Majtán presadil v pokutovom území medzi obrancami Košíc a dotiahol svoj prienik do úspešného konca. Po góle sa domácim darilo kontrolovať hru, nepúšťali hostí pred svoju bránku. O osude zápasu rozhodli "žlto-zelení" deväť minút pred koncom, Majtán vysunul elegantne pätičkou do šestnástky Picha a ten pridal strelou k žrdi druhý gól Žiliny. V 89. min mohli domáci pridať ešte jeden presný zásah, Mihalík odcentroval pred bránku, nabiehajúci Gergel však z voleja prestrelil.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Bolo to pre nás kľúčové víťazstvo, ktoré sme dosiahli po zlepšenej hre v druhom polčase. V prvej polovici to nebolo ono. Od tohto výsledku sa môžeme odraziť, v domácom prostredí nás čaká ešte veľa stretnutí, keď budeme musieť otvárať zavretú obranu súpera."

Radoslav Látal (tréner Košíc): "Do zápasu sme vstúpili celkom dobre, defenzíva bola v poriadku, dostali sme sa aj do šancí, ktoré sme však nepremenili. V druhom polčase po odchode Bukatu sme sa dostali do problémov, Žilina nás prehrávala. Druhá polovica nebola z našej strany dobrá, domáci zaslúžene vyhrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok