V šlágri kola zvíťazil Slovan nad Trnavou

TA3 TASR
21.9.2013 18:19

V poradí 125. derby sa hralo v sobotu na Štadióne Antona Malatinského bez prítomnosti hosťujúcich fanúšikov. "Belasí" si po triumfe nad veľkým rivalom pripísali štvrté ligové víťazstvo v rade, po ktorom zvýšili náskok na čele tabuľky po tretine súťaže.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:3 (1:2)

Góly: 7. Procházka - 17. Fořt, 25. Vittek, 73. Kladrubský. Rozhodca: Valášek, ŽK: Štepanovský, Filipko, Procházka - Kladrubský, Soumah, Bagayoko, ČK: 90. Soumah po druhej ŽK, 3250 divákov (vypredané).

Zostavy a striedania:

Spartak: Filipko - Procházka, Adámik, Janečka, Štepanovský (79. Kuzma) - Sabo, Vlasko (68. Augustini), Chovanec (76. Schranz) - Mikovič - Hodek, Poznar

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Vrablec - Žofčák, Grendel (82. Soumah), Halenár, Milinkovič (87. Hlohovský) - Vittek, Fořt (68. Mészáros)

Už v 7. minúte sa Spartak ujal vedenia. Procházka z priameho kopu z 20 metrov pekne obstrelil múr a Putnocký sa márne načiahol za pokusom domáceho kapitána, ktorý uviazol pri ľavej žrdi - 1:0. O desať minút stál Grendel pri zrode priamočiarej akcie, ktorá "belasým" priniesla vyrovnanie. Lopta od neho putovala k Milinkovičovi, ktorý ľahko obohral Saba, našiel nabiehajúceho Fořta a český dlháň do centra nádherne položil hlavu - 1:1. Slovan otočil skóre v priebehu ôsmich minút, keď Štepanovský spravil chybu v rozohrávke a po centri Halenára dopravil Vittek loptu do siete - 1:2. Už o chvíľu mohlo byť z pohľadu domácich hrozivých 1:3, Halenárov pokus spoza šestnástky však Filipko bravúrne vytlačil na roh. Po polhodine hry Hodekova hlavička tesne minula bránu. Spartaku vedenie viac uškodilo ako pomohlo a vo zvyšku prvého polčasu si nevytvoril žiadnu šancu.

Po prestávke pridali domáci na bojovnosti, ale stále narážali na kompaktný obranný val Slovana a tak pokračoval ich jalový tlak. Slovan sa spoliehal na brejky, v pohode si držal jednogólové vedenie a vyčkával na vhodnú chvíľu, keď by mohol udrieť. V 73. minúte taká prišla. Na Žofčákov roh si vyskočil Niňaj, loptu priťukol na Kladrubského, ktorý ju na hranici ofsajdu umiestnil hlavou do siete - 1:3. Zápas ešte mohol mať dramatickú zápletku, lenže Kladrubský perfektne zblokoval strelu Poznara z dobrej vzdialenosti. V 90. minúte videl červenú kartu striedajúci Soumah, ten však vytrvalo odmietal odísť pod sprchy. Na hracej ploche sa strhla šarvátka, do ktorej sa zapojili viacerí hráči z oboch mužstiev, čo rozhodca odmenil žltými kartami pre Procházku a Bagayoka. Slovan bol efektívny a z Trnavy si vezie tri body.

Hlasy:

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: "My sme doma silní a chceli sme v derby so Slovanom uspieť. Ujali sme sa vedenia pekným gólom Procházku, ale v našej hre boli fázy, keď sme sa museli stiahnuť. Za sedem minút sme Slovan prakticky posadili na koňa hrubými individuálnymi chybami, po ktorých sme dostali dva góly. Chlapci bojovali, dreli, nemám im čo vyčítať. Nechutné veci zo záveru zápasu nekomentujem, vyprovokoval ich jednoznačne hráč hostí Seydouba Soumah."

Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: "Na šláger v Trnave sme sa pripravovali ako na predošlé zápasy, po ktorých sme ťahali víťaznú sériu. Vedeli sme, že súper bude hrať nátlakový futbal, Trnava sa aj za podpory divákov ujala vedenia. V ďalšom priebehu sme však boli lepším mužstvom. Splnili sme cieľ, zachovali sme si futbalovú tvár. Celkovo som s výkonom mužstva spokojný, hráči sa nezľakli búrlivého prostredia."

Roman Procházka, kapitán Spartaka Trnava: "Nepremenili sme naše šance a dostali sme lacné góly. Slovan nebol lepším mužstvom, ale efektívnejším. Mali sme hru po vedení upokojiť, ale už je to za nami a myslíme na ďalší zápas. Soumah po príchode na ihrisko zbytočne dvakrát fauloval, navyše po červenej karte bol ešte päť minút na ihrisku a provokoval. Rozhadzoval rukami, nechcel odísť z hracej plochy. Celé to pokazil. No a ešte k tomu som od neho dostal úder rukou do tváre vo chvíli, keď schádzal z ihriska. Iba som mu vravel, nech sa ponáhľa z ihriska, to je všetko. Nič zlé som mu nepovedal."

Róbert Vittek, útočník Slovana Bratislava: "Derby Trnava - Slovan bývalo vždy výbušné, patrí to k nemu. Myslím si, že trnavský divák si v dnešnom zápase prišiel na svoje, no mohol viac povzbudzovať svojich chlapcov, ktorí to potrebovali a nekričať po mne. Dnes by som tu nechcel mať deti. Kultúra na slovenských štadiónoch je čím ďalej tým horšia. Nie je to nič príjemné, keď na vás ľudia celý zápas kričia, ale už som si na to zvykol. Veľmi ma mrzí incident zo záveru stretnutia, keď sa Soumah nechal úplne zbytočne vylúčiť a vyprokoval Trnavčanov, ktorým na to stačí málo. Je to škoda, futbal si to nezaslúžil."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok