Organizátori Národného pochodu za život sa dištancujú od extrémistov

TASR
21.9.2013 12:31

Organizátori Národného pochodu za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu (22.9.) v Košiciach, sa dôrazne dištancujú od členov organizácií a hnutí smerujúcich k potláčaniu ľudských práv a slobôd.

Organizátori Národného pochodu za život sa dištancujú od extrémistov
SITA

Takýchto ľudí vyzvali, aby sa na pochode nezúčastňovali alebo sa ho zúčastnili pokojným spôsobom ako súkromné osoby bez akýchkoľvek extrémistických prejavov.

"Organizátori Národného pochodu za život v posledných dňoch získali niekoľko informácií o plánovanom zúčastnení sa členov viacerých organizácií a hnutí smerujúcich k potláčaniu ľudských práv a slobôd, ktoré sú verejnosti známe aj z rôznych násilných incidentov z minulosti," uviedol dnes hovorca podujatia Tomáš Kováčik. Upozornil, že akákoľvek snaha o prezentáciu rasistických, či iných extrémistických postojov na akcii bude považovaná za narušenie bezpečnosti pokojných účastníkov.

V priestore, v ktorom je ohlásené konanie pochodu, je zakázaná akákoľvek vizuálna, či zvuková forma propagácie násilia, rasizmu a extrémizmu. "Budeme po celý čas trvania úzko spolupracovať s Policajným zborom SR v snahe zaručiť bezpečnosť účastníkov a sme pripravení kedykoľvek požiadať Policajný zbor o vyvedenie týchto osôb z priestorov konania," dodal Kováčik. Pochod za život je podľa neho pokojnou oslavou života a nesmie sa stať miestom, kde budú prezentované myšlienky smerujúce k násiliu a nenávisti.

Na Národnom pochode za život so sprievodným programom v centre mesta organizátori očakávajú až 50.000 ľudí. Hlavným iniciátorom akcie je Konferencia biskupov Slovenska (KBS), na organizácii sa podieľajú početné mimovládne organizácie a spoločenstvá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok