Slováci na úvod ME s Francúzmi nezískali ani set

SITA
20.9.2013 20:20

Slovenská volejbalová reprezentácia mužov prehrala 0:3 s francúzskymi hráčmi v piatok vo svojom úvodnom vystúpení v rámci B-skupiny na majstrovstvách Európy v Dánsku a Poľsku. V gdanskej Ergo Aréne nezískali zverenci trénera Štefana Chrtianskeho st. ani set, Francúzi zvíťazili 25:20, 35:33 a 28:26.

Slováci na úvod ME s Francúzmi nezískali ani set
SITA

Po piatkovom stretnutí si slovenskí volejbalisti v sobotu 21. septembra zmerajú sily s výberom Turecka od 17.00, posledným vystúpením tímu SR v základnej B-skupine bude súboj s domácimi reprezentantmi v nedeľu 22. 9. od 20.00. 

Výsledok - B-skupina: 
Francúzsko - Slovensko 3:0 (20, 33, 26)
91 minút, rozhodovali: Christensen (Dán.) a Simonovič (Srb.) 

Zostavy:
Francúzsko: Toniutti, Lyneel, Hardy-Dessources, Rouzier, Ngapeth, Le Roux, libero Grebennikov (Redwitz, Sidibé, Tillie) 
Slovensko: Masný, Ogurčák, Kohút, M. Nemec, Chrtiansky ml., Kmeť, libero Ondrušek (Zaťko, Bencz, Hupka, Hruška, Paták) 

V úvode stretnutia bodovali pravidelne oba tímy, po šiestich výmenách bolo skóre 3:3. Následne Francúzi odskočili po bloku Lyneela na 6:3, Ogurčák úspešným útokom korigoval na 5:6 z pohľadu slovenských volejbalistov. Priamy bod z podania smečiara Ngapetha znamenal stav 12:9 pre Francúzsko, rovnakým spôsobom odpovedal univerzál SR Nemec - 11:12.

Po chybe slovenského univerzálneho hráča vyhrávali Francúzi 15:12, tréner Štefan Chrtiansky st. reagoval žiadosťou o tímovú poradu. Po druhom technickom oddychovom čase hráči Francúzska odskočili na rozdiel šiestich bodov - 20:14. Prvý setbal mali zverenci Laurenta Tillieho k dispozícii za stavu 24:17. Slováci získali tri body v sérii, set ukončilo chybné Nemcovo podanie - 25:20 pre Francúzsko.

Do druhého setu vstúpili lepšie Slováci, ktorí po útoku smečiara Chrtianskeho viedli 6:3. Zakončenie Ogurčáka znamenalo stav 11:6 pre slovenských volejbalistov, tréner Tillie požiadal o oddychový čas. Francúzi spresnili hru a od stavu 10:14 získali päť zo šiestich bodov - 15:15.

Francúzski hráči sa dostali do vedenia 22:19, Slováci kontrovali päťbodovou šnúrou a ziskom dvoch setbalov - 24:22 pre zverencov Štefana Chrtianskeho st. Priamy bod z podania smečiara Ngapetha znamenal stav 24:24. Oba tímy sa striedali vo vedení v dramatickom závere až do "nevolejbalového" stavu 33:33, Slováci nevyužili v druhom sete celkovo sedem setbalov.

Francúzi získali rozhodujúci dvojbodový odstup za stavu 34:33, svoj piaty setbal v druhej časti hry využili po chybe Slovákov pri príjme podania - 35:33.

Začiatok tretieho setu patril Slovákom, po Kohútovom útoku viedli 3:1. Tillieho zverenci odpovedali najmä útokmi Ngapetha - 7:5 pre Francúzov. Po technickej chybe hráčov z "krajiny galského kohúta" vyhrávali slovenskí volejbalisti 10:9. Úspešný Ogurčákov útok znamenal skóre 16:13 pre Slovákov.

Po Kmeťovom bloku viedli zverenci Štefana Chrtianskeho st. 18:14. Následne viac ráz v sérii bodovali francúzski volejbalisti a znížili na 18:19. Slováci odskočili na rozdiel dvoch bodov po zásahu Kohúta nad sieťou - 22:20. Neúspešný Nemcov útok poslal Francúzov do vedenia 23:22.

Najnižší slovenský hráč na palubovke - 182 cm vysoký nahrávač Masný - zablokoval útok Francúzska na 23:23. Prvý mečbal nevyužili francúzski volejbalisti za stavu 24:23, skóre 25:24 vo svoj prospech následne nepremenili na zisk setu slovenskí hráči. Francúzi sa radovali po tretej možnosti na ukončenie stretnutia, keď zablokovali univerzála Nemca - tretí set vyhrali 28:26. 

Hlas (zdroj SVF):
Štefan Chrtiansky st.(tréner SR): "Musím analyzovať, čo sme robili dobre a čo zle. Verím, že sa poučíme z neúspešných koncoviek. Zajtrajší zápas s Tureckom je pre nás kľúčový. Veril som, že dokážeme uhrať s Francúzmi lepší výsledok, bohužiaľ, boli sme v činnostiach, o ktorých som bol presvedčený - teda útok a blok - od nich slabší, čo rozhodlo. V koncovkách možno rozhodli väčšie skúsenosti Francúzov zo Svetovej ligy."

Zostávajúci piatkový program B-skupiny: 
Poľsko - Turecko (20.00)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok