Odchádzajúci šéf Nokie by mal na odstupnom získať takmer 19 mil. eur

TASR
20.9.2013 11:57

Odchádzajúci šéf Nokie Stephen Elop dostane po dokončení transakcie, v rámci ktorej Microsoft odkúpi divíziu mobilných telefónov fínskej spoločnosti, odstupné v hodnote 18,8 milióna eur. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a server BBC.

Odchádzajúci šéf Nokie by mal na odstupnom získať takmer 19 mil. eur
SITA

Najnovšia správa z Nokie uvádza, že odstupné bude predstavovať 18 mesačných platov, odmenu vo výške 100.000 eur a akcie v hodnote 14,6 milióna eur, pričom táto suma vychádza z hodnoty akcií zo 6. septembra, teda niekoľko dní po tom, ako bolo oznámené, že Microsoft kúpi divíziu mobilných telefónov Nokie za 5,44 miliardy eur. Hodnota jednej akcie Nokie dosiahla na záver obchodovania 6. septembra 4,12 eura, zatiaľ čo 2. septembra, teda deň pred oznámením kontraktu, iba 2,96 eura.

Informácia sa stretla s podráždenou reakciou vo Fínsku. Elop (49), za ktorého éry sa trhová hodnota Nokie prudko prepadla, totiž prišiel do fínskej firmy v septembri 2010 práve z Microsoftu a po dokončení transakcie sa do americkej spoločnosti vráti. Práve tento fakt spôsobil, že viaceré fínske médiá ho označujú za "trójskeho koňa Microsoftu". Navyše, informáciu spojenú s odstupným dopĺňa fakt, že na odstupnom sa fínska firma bude podieľať 30 % a zvyšnými 70 % Microsoft.

Elop je v súčasnosti zároveň aj jedným z najviac skloňovaných možných nástupcov Steva Ballmera, ktorý v auguste oznámil, že do 12 mesiacov plánuje z funkcie šéfa Microsoftu odísť. Transakcia o predaji divízie mobilných telefónov Nokie by sa podľa očakávania mala dokončiť začiatkom budúceho roka. Akcionári Nokie by o kontrakte mali hlasovať 19. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok