Kocian prebral Ruch Chorzów, Hipp zatiaľ nepríde

SITA
19.9.2013 17:31

Slovák Ján Kocian sa stal trénerom poľského prvoligového futbalového klubu Ruch Chorzów. Niekdajší kouč slovenskej reprezentácie podpísal vo štvrtok popoludní s aktuálne štrnástym tímom Ekstraklasy 2013/2014 zmluvu na dva roky.

Kocian prebral Ruch Chorzów, Hipp zatiaľ nepríde
SITA

Kocian prebral mužstvo po Jacekovi Zielinskom, ktorý netradičným spôsobom abdikoval po nedeľňajšej zahanbujúcej prehre na ihrisku Jagiellonii Bialystok 0:6. Zielinski svoju rezignáciu zrealizoval prostredníctvom telefónu. Na tlačovej konferencii svoju abdikáciu nespomenul. Ihneď po nej však zavolal prezidentovi Ruchu Dariuszovi Smagorowiczovi a oznámil mu svoje stanovisko.

Poľské médiá v stredu avizovali, že Kocianovým asistentom bude rovnako bývalý kouč SR Michal Hipp, ten však neprijal ponuku. "Kocian mi volal s konkrétnou ponukou, ale do októbrového asociačného termínu určite nenastúpim na nijaký angažmán," povedal pre denník Šport Hipp. Asistentmi Jána Kociana v Ruchu teda zostanú bývalí asistenti jeho predchodcu Zielinského - Dariusz Fornalak a Karol Michalski.

"Kocian má veľa skúseností. Pracoval s viacerými klubmi aj národnými mužstvami. Pozná filozofiu nášho klubu a veríme, že v krátkom čase začneme znova vyhrávať," vyhlásil pre oficiálnu stránku klubu viceprezident Ruchu Miroslav Mosór.

"Bol som príjemne prekvapený ponukou na spoluprácu zo strany Ruchu. Je to klub so slávnou históriou, veľa som o ňom počul. Neprichádzam v ideálnej situácii, ale verím, že čoskoro začneme zbierať body a posunieme sa v tabuľke vyššie. Je predo mnou náročná výzva, ale urobím všetko, aby som ju zvládol," doplnil Kocian.

Účastník majstrovstiev sveta 1990 Kocian viedol slovenský národný výber od novembra 2006 do júna 2008 a má skúsenosti aj z pôsobenia pri rakúskej reprezentácii. Naposledy trénoval na klubovej úrovni v Číne, kde viedol FC Ťiang-su Sainty a South China AA. V kádri Ruchu Chorzów sa nenachádza nijaký slovenský futbalista.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok