Marek Svatoš podpísal zmluvu s Košicami

TA3 SITA
19.9.2013 16:07

Vedenie úradujúceho slovenského hokejového vicemajstra HC Košice podpísalo zmluvu do konca sezóny s útočníkom Marekom Svatošom. Informuje o tom oficiálny web "oceliarov".

Marek Svatoš podpísal zmluvu s Košicami
SITA

"Marek sa pripojil k mužstvu pred troma týždňami a dnes sme sa dohodli na jeho účinkovaní v drese HC Košice. Zmluvu sme podpísali do konca sezóny, nechali sme ju však obojstranne otvorenú. Prvý zápas v košickom drese odohrá v domácom stretnutí 27. septembra proti Banskej Bystrici," uviedol na hckosice.sk prezident klubu Juraj Mondík.

Tridsaťjedenročný Marek Svatoš začínal so seniorským hokejom v rodných Košiciach v sezóne 1999/2000. O rok neskôr ho draftoval klub NHL Colorado Avalanche a v ročníku 2001/2002 vyhral Memorial Cup s juniorským tímom Kootenay Ice. V profilige debutoval v sezóne 2003/2004 proti Chicagu. V NHL absolvoval spolu 344 duelov so ziskom 172 kanadských bodov za 100 gólov a 72 asistencií. Zahral si aj v KHL za Avangard Omsk, neskôr sa vrátil do NHL a pôsobil v Nashville a Ottawe. Slovensko reprezentoval na MS v roku 2010 a v seniorskom národnom tíme odohral 12 stretnutí. Naposledy bol hráčom Slovana Bratislava v KHL.

Do Košíc sa Svatoš vracia po trinástich rokoch. "Pokračujem v tréningovom procese s košickým mužstvom a očakávam, že budúci týždeň už zasiahnem aj do hry. Potrebujem sa v prvom rade rozohrať, veď za posledné tri roky som odohral dohromady hádam desať stretnutí. Verím, že sa vrátim do starej formy a košických divákov budem tešiť gólmi," povedal pre Hokej.sk Svatoš. S vedením HC Košice sa dohodol, že v prípade záujmu zo zahraničia bude môcť odísť do iného klubu. V materskom klube sa chce dočkať majstrovského titulu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok