Slovan Bratislava prehral doma s Nižným Novgorodom

SITA TA3
17.9.2013 21:32

Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení pred vlastnými fanúšikmi v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy, keď v utorok prehrali v Slovnaft aréne s Torpedom Nižnij Novgorod 0:3.

Slovan Bratislava prehral doma s Nižným Novgorodom
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa počas celého stretnutia len ťažko dostávali do zakončenia, ich strely končili v náručí gólmana Gelašviliho alebo mimo bránky súpera. V 51. min nevyužil trestné strieľanie Peter Ölvecký. Dva góly hostí dosiahol Wojtek Wolski, jeden pridal Vadim Krasnoslobodcev.

Najbližší zápas absolvuje Slovan opäť v domácom prostredí, vo štvrtok 19. septembra privíta o 19.00 h tím Viťaz Podolsk. 

Hokej - Kontinentálna hokejová liga: 

HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Góly: 18. Wolski (Brent), 36. Krasnoslobodcev (Sčastlivyj), 37. Wolski (V. Denisov, Grigoriev) 
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Soin, Čerenkov - S. Morozov, Putilin, 10 055 divákov 

Zostavy
Slovan: Janus - Sersen, Škoula, V. Mihálik, Kutlák, Sigalet, Štajnoch - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Netík, Ölvecký, L. Hudáček - M. Daňo, Kolena, Bakoš - od 25. min R. Mráz 
Torpedo: Gelašvili - Hietanen, Valentenko, Lukin, Alexander Makarov, Grigoriev, V. Denisov, Belochvostikov - V. Kuľomin, Galuzin, A. Potapov - Kulakov, Brent, Wolski - M. Potapov, Immonen, Salminen - Krasnoslobodcev, Sčastlivyj, Žarkov 

Domáci hokejisti začali prvý domáci zápas v novej sezóne KHL aktívne a už v 3. min mohli skórovať - Bližňák prenikol po pravom krídle do útočného pásma, vysunul Vondrku, no jeho pokus zneškodnil brankár Gelašvili. Na opačnej strane pohrozil v presilovke Salminen, Janus nemal s jeho strelou problémy. V početnej výhode sa do šance dostal aj Slovan, ale Netík v 11. min najprv minul a potom trafil puk len do gólmana hostí. Skóre duelu otvoril v 18. min Wojtek Wolski - Brent spoza bránky našiel voľného poľského útočníka a ten nemal s koncovkou problémy.

Slovan bol v koncovke bezzubý, čo potvrdila delovka Sersena od modrej čiary v 26. min či prienik Bakoša o štyri minúty neskôr so strelou do Gelašviliho náruče. Neskôr nepochodili ani M. Daňo, Vondrka a Štajnoch. To už hral Slovan bez zraneného centra prvého útoku Bližňáka. V závere II. tretiny prišiel trest v podobe dvoch gólov Torpeda. Najprv Vadim Krasnoslobodcev bekhendom prekonal bezmocného Janusa a o 65 sekúnd neskôr opäť Wolski využil ďalšie zaváhanie domácej defenzívy.

Ani ďalšie dva inkasované góly neprebrali hráčov Slovana z útlmu, "belasí" sa márne snažili o gól. V 51. min unikol obrane hostí Ölvecký, Lukin si pomohol len faulom a domáci tím mal výhodu trestného strieľania. To však práve Ölvecký zakončil vedľa bránky a stav sa nemenil. Z tribún vypredanej Slovnaft aréne sa na adresu Slovana niekoľkokrát ozýval piskot, zverenci trénera Rostislava Čadu nehrali efektne ani efektívne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok