Corgoň liga - Trenčín - Žilina 3:3

SITA
23.11.2011 19:52

Futbal - Corgoň liga 2011/2012 - dohrávka 16. kola: AS Trenčín - MŠK Žilina 3:3 (2:0) Góly: 16. Jorge Salinas, 43. S. Štefánik, 67. M. Ondráš (vlastný) - 51. Pich, 60. Pečovský, 78. Gergel, ŽK: 81. Deza, 90.+ Leitner (obaja Žilina), rozhodovali: Trutz - E. Weiss, Vindiš, 1310 divákov

Zostavy:
Trenčín: Volešák - Čögley, Godál, Diakité, Holúbek - S. Štefánik (85. Ďuriška), V. Horváth - Mazan, Jorge Salinas (87. Malec), Hlohovský (77. Mondek) - Depetris 
Žilina: Krnáč - S. Angelovič, Piaček, M. Ondráš, Patrik Mráz (89. Leitner) - Pich (79. Deza), Pečovský, Barčík, Gergel - M. Ceesay, Střihavka (46. Zd. Štrba) 

Domáci nováčik sa proti favoritovi od začiatku snažil hrať aktívne. V 16. min to Trenčanom prinieslo ovocie v podobe vedúceho gólu, keď Salinas "padajúcim listom" z 25 metrov prekvapil brankára Krnáča. Hostia mali niekoľko nedotiahnutých náznakov šancí, v 25. min Ondrášovu hlavičku odvrátil na bránkovej čiare Godál. Žilina hrozila najmä rýchlymi protiútokmi, pred prestávkou však zaváhala v obrane, do ktorej prenikol Štefánik a strelou z uhla zvýšil trenčiansky náskok - 2:0.

Kontaktný gól sa hosťom podarilo streliť už krátko po zmene strán, v 51. min Pich znížil umiestnenou strelou po zemi k žrdi. Hostia zvýšili svoju aktivitu a po hodine hry už bolo vyrovnané, pretože Pečovský využil dieru v súperovej obrane a nekompromisnou strelou vsietil gól. Pekný útočný futbal pokračoval reakciou Trenčína v 67. min, keď v neprehľadnej situácii po rohovom kope hosťujúci Ondráš hlavičkoval do vlastnej siete a zakrátko domáci Mazan ešte trafil do žrde. V 78. min však Gergel delovkou z hranice pokutového územia opäť vyrovnal a stanovil tak nerozhodný výsledok kvalitného zápasu. 

Hlasy:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Diváci videli výborný zápas, pretože obe mužstvá chceli hrať futbal vo vysokom nasadení. Naše mužstvo ukázalo bojovné srdce, škoda len, že sme nedokázali udržať dvojgólový náskok a po viacerých výborných šanciach ho ešte zvýšiť. Skúsený súper si dokázal počkať na svoju príležitosť a využiť ju. My predsa len asi ešte nie sme tak skúsení, aby sme s takto ťažkým protivníkom dokázali náskok udržať." 

Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Pre divákov to musel byť skutočne veľmi zaujímavý zápas s množstvom gólov, šancí, zvratov a ďalších situácií. V prvom polčase nás domáci kombinačne prevýšili a hoci my sme mali nejaké šance z rýchlych protiútokov, dostali sme dva góly a na túto situáciu sme museli v druhom dejstve zareagovať. Zagresívnili sme obranu, v útoku sme hrali kolmejšie a duel sme poriadne zdramatizovali. Musím hráčom poďakovať, pretože v tomto stretnutí išli až na doraz."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok