Zlaté Moravce remizovali so Senicou

SITA, TA3
14.9.2013 22:46

Zlaté Moravce hostili tabuľkového lídra zo Senice. Káder Vionu vystužil útočník reprezentačnej 21 Lukáš Szabó. Záhoráci mohli po treste už počítať aj s kapitánom Tomášom Kóňom.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 9. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 2:2 (0:1)

Góly: 56. L. Szabó, 80. Bernáth - 32. Piroska (z pok. kopu), 75. Jaroslav Diviš, ŽK: 78. Orávik (Zlaté Moravce), rozhodovali: Leško - R. Sluk, Chládek, 1082 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Chrappan, A. Candrák - Obročník - Orávik, M. Babic, Pribula (84. Chren), P. Mazan (76. Ľ. Bernáth) - L. Szabó (88. P. Sabo)

Senica: Šulla - Habánek, P. Pavlík, Brabec, Kalabiška - Jirásek (70. L. Opiela) - Martin Zeman, T. Kóňa, Piroska, Hiago (65. Jaroslav Diviš) - Tsoumou (89. Jakubov)

Do stretnutia vstúpili lepšie domáci futbalisti. Už v 4. min sa Pribula šikovne uvoľnil v pokutovom území cez Brabca a zoči-voči Šullovi mieril iba do neho. V 11. min Orávikov prudký center do "malého vápna" v poslednej chvíli pred Pribulom odvrátil Pavlík. V závere prvej štvrťhodiny domáci predviedli peknú kombinačnú akciu po osi Orávik - Babic s koncovkou Pribulu, gólman hostí však bol pripravený. Vzápätí si na Pavlendov center nabehol Pribula, Šullu však neprekonal. "Záhoráci" po prvý raz zahrozili v 18. min, keď sa Tsoumou ocitol pred Kuciakom, v koncovke však zlyhal. Na opačnej strane Babic nabil agilnému Pribulovi, jeho strelu gólman hostí s námahou vyrazil. V 31. min po strete Pavla Majerníka s Hiagom sa pískala jedenástka v prospech hostí. Loptu si na "biely bod" postavil Piroska a s prehľadom poslal hostí do vedenia - 0:1.

Do druhého dejstva vstúpili domáci s jasným úmyslom skórovať. V 50. min napriahol Orávik, jeho strela preletela tesne vedľa ľavej žŕdky senickej bránky. V 55. min sa opäť Orávik predral do pokutového územia, z dvanástich metrov však tesne minul pravú žrď. Zaslúžené vyrovnanie priniesla 56. min: Pribula posunul Szabóovi, ktorý sa šikovne otočil a polovysokou strelou prekonal Šullu - 1:1. V 59. min Orávikov center Mazan v páde poslal vysoko nad. Skóre sa mohlo meniť po hodine hry, keď Orávik spätnou prihrávkou našiel Babica, ten mieril iba do žrde. V 75. min striedajúci Jaroslav Diviš prešiel všetko, čo mu stalo v ceste a v páde poslal Senicu opäť do vedenia - 1:2. Skóre sa zasa menilo v 80. min, keď si na Orávikov center nabehol striedajúci Bernáth a v páde hlavou prekonal Šullu - 2:2. Vo výbornom stretnutí sa napokon zrodila remíza.

Hlasy:

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Dnes to bol dobrý zápas pre divákov. Túžili sme po víťazstve a napriek tomu, že sme dvakrát prehrávali, vždy sa nám podarilo vyrovnať. Remízu berieme a už sa pozeráme na ďalšie zápasy. Szabó sa dnes ukázal ako dobrý útočník, dal gól a verím, že bude pre mužstvo prínosom."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Úvod stretnutia sme nezachytili, súper si vypracoval tri či štyri strelecké príležitosti. V druhom polčase futbal mohol potešiť divákov. Dvakrát sme viedli, ale dvakrát sme aj inkasovali. Domáci boli agresívni, chceli hrať futbal. My sme nezvládli tretí zápas, keď sme v polčase viedli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok