Ružomberok prehral s Myjavou

SITA, TA3
14.9.2013 21:21

Štvrtý Ružomberok hostil tretiu Myjavu s ktorou sa mu v minulej sezóne nedarilo. V troch zápasoch nezískal ani jeden bod a nestrelil ani jeden gól.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 9. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - Spartak Myjava 0:3 (0:1)

Góly: 54. a 81. Kosík, 6. L. Pelegríni, ŽK: 51. L. Pelegríni (Myjava), rozhodovali: Šuniar - Vindiš, Petríček, 2356 divákov

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - M. Nosek, Práznovský, Greššák, M. Janec (60. Serečin) - Martin Nagy (74. Lovás) - Zreľák, Zošák, Lačný (67. Almaský) - Tawamba, Ďubek

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík - L. Pelegríni (60. Kuračka) - E. Daniel (78. T. Bruško), Šulek, Kukoľ (87. Ferenčík) - Š. Pekár, Kosík

Už po pár sekundách hry mal dobru príležitosť domáci Zreľak, zblízka však namieril vysoko nad. V 6. min podnikla Myjava šikovnú akciu na jeden dotyk, ktorú umiestnenou prízemnou strelou k ľavej žrdi zakončil Pelegríni - 0:1. Ružomberčania sa snažili o vyrovnanie, ale obrana Spartaka pracovala spoľahlivo. Prvú strelu na súperovu bránku vyslal domáci tím až v 23. min, Ďubekov pokus z diaľky skončil v Solničkovom náručí. Ofenzívne trápenie "Ruže" pokračovalo aj v ďalších fázach a keďže hostia toho smerom dopredu nič nevyprodukovali, zápas sa dostával do nezáživného stereotypu. Vzruch pod Čebraťom prišiel až krátko pred polčasovým hvizdom, keď Solnička vytlačil Ďubekovu strelu z 20 metrov a vzápätí Práznovský len tesne minul myjavskú bránku.

Aj v úvode druhého dejstva pokračovala ružomberská snaha o vyrovnanie skóre, ale v 54. min inkasovali Liptáci druhý nečakaný úder. Danielov center sprava našiel dobre postaveného Kosíka, ktorý z hranice malého obdĺžnika poľahky prekonal Nikoliča. Domáci tréner Jozef Vukušič sa snažil striedaniami niečo spraviť s nepriaznivým vývojom, ale ani to nepomohlo. Naopak, v 81. min dieru v obrane MFK využil Kosík na svoj druhý gól a bolo 0:3. V poslednej minúte riadneho hracieho času mohol štvrtý úder pridať striedajúci Ferenčík, ružomberský gólman však stihol jeho pokus vyraziť nohou. V najvyššej súťaži to bol štvrtý vzájomný duel týchto súperov, pričom všetky sa skončili víťazstvom "kopaničiarov" s celkovým skóre 9:0.

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Výsledok je pre nás krutý. Proti Myjave sa nehrá ľahko, je to kompaktný tím s výbornou defenzívou. Súper mal štyri šance a dal tri góly, aj takýto býva futbal. Chlapcom nemám čo vyčítať, aj za nepriaznivého stavu bojovali až do konca."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Boli sme pripravení eliminovať silné stránky Ružomberka, a to sa nám aj podarilo. Nechceli sme príliš otvárať stred obrany, aby nám tam šikovní ružomberskí hráči nezabiehali, čo by bolo veľmi nebezpečné. Domáci mali viac z hry, o našom víťazstve však rozhodla väčšia efektivita."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok