Košice vysoko porazili Dunajskú Stredu

SITA, TA3
14.9.2013 18:47

V stave, v akom DAC cestoval do Košíc, by bolo zázrakom, ak by v Košiciach nebodaj bodoval. A tak aj bolo. Hostia nastúpili, z pochopiteľných príčin, v oklieštenej zostave. Aj v takomto zložení však dlho odolávali. Košičania mali v hlavách 5 zápasovú šnúru bez streleného gólu a aj v tomto im to tam dlho nechcelo padnúť.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 9. kolo - sobota:

MFK Košice - FK DAC 1904 Dunajská Streda 4:1 (1:0)

Góly: 47., 56. a 64. Pačinda, 45. O. Duda - 73. Peter Majerník, ŽK: 18. D. Hudák, 19. Matúš, 34. Vitório da Silva, 43. Kwin Amban, 67. Szarka, 84. Adiaba (všetci Dunajská Streda), rozhodovali: Smolák - Cuninka, Borsányi, 1720 divákov

Zostavy:

Košice: Tofiloski - Ostojič (59. L. Djordjevič), P. Kavka, Hovančík, Sekulič - Šinglár (81. Skvašík), Bukata - Viazanko, O. Duda, Pačinda - O. Diaby (74. T. Kubík)

Dunajská Streda: Belic - Vitório da Silva, D. Hudák, Peter Majerník, Beňo - Matúš, Kwin Amban - E. Ujlaky (71. Adiaba), Szarka, Michal Gašparík - Mesanovič (79. Boya)

Od úvodu to bola v Čermeli "hra mačky s myšou". Prakticky sa hralo iba na polovici Dunajskej stredy. Už v 4. min vystihol Viazanko malú domov od Da Silvu, išiel sám na Belica, no ten prečítal jeho pokus o kľučku a loptu chytil. V ďalších minútach pribúdali roh za rohom, no ani z jednej štandardky v šestnástke hostí nezahrmelo. Pačindovu strelu z uhla brankár Belic vyrazil, bez problémov si poradil aj s Hovančíkovou hlavičkou a v 22. min vyrazil dobrú strelu Dudu. Keď sa už zdalo, že dobýjanie dunajskostredskej bránky do prestávky nebude úspešné, v záverečných sekundách prvého polčasu po tečovanej strele Dudu skončila lopta v sieti. Domáci tak pretrhli streleckú smolu, keď skórovali po 512 minútach.

Čo taký gól urobí so psychikou, ukázali domáci po prestávke, keď Pačinda v priebehu 17 minút zaznamenal hetrik. Od 47. do 64. min upravil na hrozivých 4:0. Vzápätí sa trošku osmelili aj hostia, keď Mesanovič vystrelil povedľa vybiehajúceho Tofiloského, ale Hovančík odkopol loptu spred bránkovej čiary. Domáci boli naďalej jasne lepší, naopak hosťom hra absolútne nešla. V 73. min sa však dočkali aj oni, keď Majerník zblízka znížil. Štyri minúty pred koncom volala po góle hlavička Hudáka, ale Tofiloski bol proti. Košičania napokon bez problémov doviedli zápas do hladkého víťazstva.

Hlasy:

Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Bolo to zaslúžené víťazstvo. V úvode sme ukázali, prečo sa nám nedarilo tak dlho skórovať. V závere prvého polčase zase všetci mohli vidieť, čo dokáže urobiť gól s psychikou mužstva. Po prestávke sme v priebehu pár minút rozhodli o zápase. Mrzí ma inkasovaný gól po štandardke, ale chcem sa chlapcom poďakovať za dnešný výkon."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "V priebehu dvoch minút sme prehrali tento zápas. Domáci po druhom góle hrali uvoľnene, robili si čo chceli a góly strieľali, kedy chceli. Nemali sme čisté hlavy po aktuálnej afére, no viac sa k tomu nechcem vyjadrovať. Gratulujem domácim k zaslúženým trom bodom."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok