Slovanisti po predĺženi zdolali Medveščak Záhreb

TASR, TA3
13.9.2013 22:05

Hokejisti Slovana Bratislava sa dočkali prvých bodov v novej sezóne KHL. Vo svojom štvrtom vystúpení zvíťazili v piatok na ľade nováčika súťaže Medveščaku Záhreb 4:3 po predĺžení, hoci po druhej tretine ešte prehrávali 1:3.

Víťazný gól "belasých" strelil v 62. minúte Mário Bližňák. O tretí zásah chorvátskeho tímu sa postaral bývalý hráč Slovana Ivan Švarný.

Po úvodnej štvorzápasovej sérii na klziskách súperov odohrá Slovan prvý domáci duel v novom ročníku v utorok 17. septembra, keď o 19.00 v Slovnaft Aréne privíta Torpedo Nižnij Novgorod.

Medveščak Záhreb - Slovan Bratislava 3:4 pp (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Góly: 5. Vesce (Thomas, Linglet), 37. Švarný (Kane, Bjorkstrand), 40. Cheechoo (Willsie) - 16. Kukumberg (Bartovič, Sigalet), 48. Bartovič (J. Mikúš), 57. Netík (Hudáček), 62. Bližňák (Bartovič). Rozhodovali: Gofman, Rogačjov - Metalnikov, Sirotkin (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Medveščak Záhreb: Dekanich – Popovic, Katic, Foster, Švarný, Montador, Letang – Walker, Murray, Jessiman – Linglet, Vesce, Thomas - Cheechoo, Murley, Willsie – Bjorkstrand, Kane, Perkovich
Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Štajnoch, Sigalet - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Netík, Ölvecký, Hudáček - Daňo, Kolena, Bakoš

Úvodné minúty priniesli rozháraný hokej plný nepresností a nedotiahnutých akcií. Slovan naznačil svoje možnosti hneď po prvom buly, keď sa Miklík z ničoho-nič ocitol sám pred domácim brankárom Dekanichom, no nenamieril ideálne. Medveščak v zostave bez jediného chorvátskeho hráča dokázal takisto spraviť poriadny vietor v súperovej obrane, ukázal to aj v 5. minúte, keď po nevinnej akcii za bránkou hostí zostal pred Janusom nepokrytý Vesce a dezorientovaný brankár Slovana mohol už len loviť puk zo svojej siete - 1:0. "Belasí" odpovedali strelou Hudáčka, ktorú zastavila spojnica hornej a ľavej žŕdky, na opačnej strane minul cieľ z medzikružia Kane. Hostia postupne zvýšili početnosť streľby a v 16. minúte sa dočkali zaslúženej odmeny, keď Bartovič prenechal puk Kukumbergovi a ten švihom prepálil Dekanichovu lapačku - 1:1.

Ani druhá tretina úrovňou nenadchla. Domácich mohol hneď v úvode dejstva poslal do vedenia Willsie, jeho strela rozozvučala žrď. Následne slovanisti nevyužili takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, ale aspoň sa v nej dostali do tempa a v ďalších minútach boli aktívnejším tímom. V 32. minúte sa predral do brejku Hudáček, tiesnený však nedokázal zasunúť puk za Dekanicha. V 35. minúte dostal Janus dve minúty za posunutie bránky, domáci síce presilovku nevyužili, no krátko po návrate Daňa z trestnej lavice sa po strele Bjorkstranda dostal k puku exslovanista Švarný a pohotovo ho dorazil do odkrytej bránky - 2:1. Na druhej strane podnikol ďalší nebezpečný výpad Hudáček, no neuspel a tak prišiel tretí domáci úder, 38 sekúnd pred druhou sirénou poskytla belasá obrana príliš veľa priestoru Cheechoovi a bývalý najlepší strelec NHL vymietol pravý horný roh Janusovej bránky - 3:1.

V tretej časti Čadovi zverenci vysunuli forčeking až za útočnú modrú a vytrvalo dobiedzali domácich pri rozohrávke. Táto taktika priniesla ovocie v 48. minúte, keď Juraj Mikúš obral súpera o puk a Bartovič strelou k ľavej žrdi nedal Dekanichovi šancu. Hostia pokračovali v útočnej snahe, často však pri nej zabúdali na zadné vrátka, ako ukázala 51. minúta, keď nedorozumenie dvojice Sigalet - Štajnoch takmer potrestal Willsie. Slovanisti postupne zvyšovali tlak a v 57. minúte dokonale vyšachovali obrancov Medveščaku, po Hudáčekovej prihrávke zakončoval Netík do úplne prázdnej bránky a bolo vyrovnané. V záverečných sekundách mal dokonca víťazstvo na hokejke Bližňák, ktorý z tesnej blízkosti dorážal puk, no Dekanich bol na mieste.

Center prvého útoku Slovana však nakoniec predsa len bol hrdinom stretnutia. V druhej minúte predĺženia sa dostal s Bartovičom do prečíslenia 2 na 1 a po strele kapitána "belasých" dorazil puk do siete a rozhodol o dvoch bodoch pre hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok