Srbská vláda si najala ako poradcu Dominiqua Straussa-Kahna

TASR
13.9.2013 14:14

Bývalý prezident Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn prijal ponuku srbskej vlády a stane sa jej poradcom pre oblasť financií. Informoval o tom dnes francúzsky denník Libération s odvolaním sa na srbského vicepremiéra Aleksandra Vučiča.

Srbská vláda si najala ako poradcu Dominiqua Straussa-Kahna
SITA

Obe strany dospeli k principiálnej dohode, zostáva už len doriešiť technické detaily kontraktu, dodal Vučič v rozhovore pre srbskú televíziu RTS. Srbská vláda očakáva, že 64-ročný Strauss-Kahn pricestuje do Belehradu na budúci týždeň.

Dominique Strauss-Kahn bude poradcom vlády: bude poskytovať konzultácie ministrovi financií Lazarovi Krstičovi, vicepremiérovi Vučičovi i premiérovi Ivicovi Dačičovi. Jeho úlohou bude pomôcť Srbsku "preprogramovať jeho dlh". "Nebol vôbec nadšený, keď videl, v akom stave sa nachádzajú naše financie, ale už navrhol nejaké riešenia," dodal Vučič.

Dominique Strauss-Kahn odstúpil z funkcie šéfa MMF v roku 2011 po obvinení zo znásilnenia chyžnej v hoteli v New Yorku. Koncom júla v rozhovore pre ruskú televíziu Strauss-Kahn uviedol, že politika je už preňho "passé". Teraz sa podľa vlastných slov chce sústrediť na finančné poradenstvo, ktoré už poskytuje viacerým veľkým firmám napríklad v Rusku, Afrike, Latinskej Amerike.

Aleksandar Vučič okrem toho oznámil, že poradcom srbskej vlády bude aj bývalý rakúsky kancelár Alfred Gusenbauer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok