Hlohovec v St. Gallene o premenu priority na realitu

SITA TA3
13.9.2013 13:53

So sľubným osemgólovým náskokom odcestovali hádzanári HC Sporta Hlohovec v piatok ráno do švajčiarskeho St. Gallenu, kde ich v nedeľu 15. 9. od 17.00 h čaká odveta 1. kvalifikačného kola Pohára EHF mužov 2013/2014 (rozhodujú Mitrevski a Todorovski z Macedónska).

Hlohovčania v minulotýždňovom prvom zápase jednoznačne ukázali, že to s postupom do 2. kola myslia vážne, a vďaka dobrému výkonu zdolali vo svojom domácom prostredí TSV St. Otmar St. Gallen 29:21 (14:11).

"Stále sa začína od stavu 0:0. Hádzaná je dynamický šport a rozhodujú maličkosti. Pri využívaní rýchleho stredu ani osem gólov ešte nič neznamená. Do St. Gallenu nejdeme tento rozdiel udržiavať, ale vyhrať. Ja mojim chlapcom verím a myslím si, že to dopadne dobre," povedal pre agentúru SITA hlohovský tréner Martin

Jeho zverenci vychádzali v prvom meraní síl z kvalitnej defenzívy, z ktorej podnikali smrtiace kontry. Úspešná taktika sa nezvykne meniť. "Do nedeľňajšieho zápasu pôjdeme s tým istým zámerom. Aj v odvete sa budem snažiť vyžmýkať chalanov do dna," vyhlásil Lipták. Koučovi kazia náladu pribúdajúce zdravotné komplikácie, keďže maródka sa rozrástla o brankára Dušana Olejára. "Už je toho veľa, najnovšie si Olejár natrhol stehenný sval a v St. Gallene s ním nemôžem počítať. Jeho brankársky kolega Marián Žernovič chytá dobre, ale práve Dušan je pre neho na lavičke dôležitý človek, ktorý ho dokáže upokojiť a pomôcť cennými radami." Podľa Liptáka nebude Olejár napriek zraneniu chýbať vo výprave Sporty.

Hlohovčania absolvovali generálku na odvetu v stredajšom extraligovom šlágri s Tatranom Prešov (29:38), hráči St. Gallenu vo štvrtok vybojovali ligové víťazstvo na pôde GC Amicitia Zürich (27:26). "Neviem, či už mali chalani v podvedomí pohárovú odvetu, ale prvý polčas odohrali veľmi dobre. V druhom dejstve sme doplatili na to, že sme v útoku hrali splašene. Hoci je Tatran pre nás ako červené súkno, prioritou týchto dní je postup do 2. kola Pohára EHF," dodal kormidelník Sporty.

Ak bude misia úradujúceho slovenského vicemajstra vo Švajčiarsku úspešná, v októbrovom 2. kvalifikačnom kole Pohára EHF narazí na RK Borac m:tel Banja Luka z Bosny a Hercegoviny, ktorý po dvoch hladkých prehrách skončil štvrtý v 3. skupine kvalifikácie Ligy majstrov.

V Pohári EHF mužov 2013/2014 sa hrajú takisto ako v predchádzajúcom ročníku najskôr tri kvalifikačné kolá, potom bude nasledovať skupinová fáza so 16 účastníkmi, z ktorých vzídu štvrťfinalisti. Súťaž vyvrcholí májovým turnajom Final Four.

Pohár EHF mužov 2013/2014 - kvalifikácia - 1. kolo - odveta 
nedeľa 15. 9. 2013 o 17.00 h: TSV St. Otmar St. Gallen (Švaj.) - HC Sporta Hlohovec (SR), prvý zápas 21:29, rozhodujú Mitrevski a Todorovski z Macedónska

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok