Armstrong vrátil bronzovú olympijskú medailu z OH 2000

TASR
12.9.2013 22:28

Lance Armstrong podľa vlastných slov vrátil bronzovú medailu, ktorú získal na OH 2000 v Sydney. Zdiskreditovaný americký cyklista to prezradil prostredníctvom sociálnej siete, informovala agentúra AP.

Armstrong vrátil bronzovú olympijskú medailu z OH 2000
SITA

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v januári rozhodol o odobratí bronzovej medaily, ktorú Armstrong v Sydney vybojoval v časovke. Dôvodom bolo priznanie sa Texasana k systematickému užívaniu dopingových prostriedkov počas jeho kariéry.

Armstrong vo štvrtok prostredníctvom Twitteru uviedol, že medailu vrátil Americkému olympijskému výboru. "Bronz z roku 2000 je už v držbe @usolympics a vráti sa do Švajčiarska hneď ako to bude možné," napísal na svojom účte. MOV sídli vo švajčiarskom Lausanne.

Niekdajší "kráľ" cyklistiky Armstrong dlhé roky odmietal obvinenia z dopingu, napokon sa ale pod ťarchou dôkazov Americkej antidopingovej agentúry a výpovedí bývalých spolujazdcov priznal. Od Medzinárodnej cyklistickej únie dostal doživotný zákaz aktívnej športovej činnosti, pričom mu anulovali všetky výsledky od roku 1998 a odobrali mu aj všetkých sedem titulov z Tour de France.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok