Wiggins bude pomáhať Froomovi k titulu majstra sveta

SITA
10.9.2013 16:14

Víťazi posledných dvoch ročníkov Tour de France Chris Froome a Bradley Wiggins sa dostali do širšej nominácie tímu Veľkej Británie pre majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia od 22. do 29. septembra v toskánskej Florencii.

Wiggins bude pomáhať Froomovi k titulu majstra sveta
SITA

Froome sa stal v júli druhým Britom po Wigginsovi, ktorý triumfoval na Tour de France. Wiggins na "starej dáme" pre zranenie a chorobu neštartoval.

Okruh pretekov s hromadným štartom s náročným stúpaním by mal obom Britom vyhovovať. Lídrom tímu bude Froome, ktorý sa pokúsi získať dúhový dres majstra sveta. Wiggins sa bude snažiť o triumf v individuálnej časovke. Posledným cyklistom, ktorý získal double - víťazstvo na Tour de France a v hromadných pretekoch na majstrovstvách sveta v jednom roku, je zatiaľ Američan Greg LeMond. Podarilo sa mu to v roku 1989.

Základ britského tímu tvoria cyklisti tímu Sky. Pomáhať im však bude aj šprintérsky kráľ Mark Cavendish z Omegy Pharma-Quick Step. 

Širšia nominácia Veľkej Británie na preteky hlavnej kategórie mužov-elite na MS:
Cestné preteky (na štart sa postaví osem cyklistov): Mark Cavendish, Steve Cummings, Alex Dowsett, Josh Edmondson, Andy Fenn, Chris Froome, Luke Rowe, Ian Stannard, Geraint Thomas, Jon Tiernan Locke, Bradley Wiggins 
Časovka: Alex Dowsett, Bradley Wiggins

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok