Slovan prehral aj v druhom zápase, tentokrát na ľade Spartaku Moskva

TASR
8.9.2013 20:15

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v novom ročníku KHL nad ľade Spartaka Moskva, ktorému podľahli jednoznačne 0:5. K druhému víťazstvu ruského mužstva na nulu prispel gólom a asistenciou aj slovenský útočník Rastislav Špirko.

Slovan prehral aj v druhom zápase, tentokrát na ľade Spartaku Moskva

Zverenci českého trénera Rostislava Čadu prehrali v rámci prvého štvorzápasového turné oba úvodné duely v Donecku a Moskve, o prvé body a nápravu reputácie sa "belasí" pokúsia v utorok 10. septembra o 18.00 h na ľade Dinama Minsk.

Spartak Moskva - HC Slovan Bratislava 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

Góly: 22. Krutov (Rjazancev, Junkov), 33. Quint (Bobrov), 35. Anderson (tr. strieľanie), 44. Anderson (Quint, ŠPIRKO), 59. ŠPIRKO (Wandell). Rozhodovali: Komarov, Kulakov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Spartak Moskva: Glass – Sergejev, Quint, Megalinskij, Bodrov, Rjazancev, Kulik, Sorokin, Mamkin – Wandell, Špirko, Anderson – Volkov, Nikulin, Kozlov – Nikoncev, Junkov, Krutov – Bobrov, Medvedev, Černych

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Bartovič - Netík, J. Mikúš, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Hudáček - Daňo, T. Mikúš, R. Mráz - Kolena

Slovan mal v úvode zápasu k dispozícii presilovú hru, prvú vážnejšiu príležitosť si však vytvorili domáci v 5. minúte. Krutov prekorčuľoval s pukom na hokejke celé klzisko, jeho strele ale chýbala väčšia presnosť. Následne sa k slovu dostali aj "belasí", strelecké pokusy Hudáčka či Bartoviča si však cestu za Glassov chrbát nenašli. V polovici prvej tretiny pripravil Kukumberg gólovú možnosť pre Ölveckého, tomu však radosť z gólu zmaril dobrým zákrokom domáci brankár. V 11. minúte unikol počas oslabenia Bližňák, Sergejev si ho nedovolene pridržal, no nariadené trestné strieľanie útočník Slovana nepremenil. O tri minúty neskôr sa dostal do úniku aj domáci Wandell, ten ale v dobrej gólovej príležitosti nechal vyniknúť Janusa.

Úvodný gól duelu prišiel v 22. minúte, keď po prihrávke od Rjazanceva pohotovo prekonal Janusa Krutov. "Belasí" sa následne vrhli do útoku, vyrovnávajúci gól sa im však napriek vytvorenému tlaku streliť nepodarilo. V 31. minúte vyrazil Glass Sersenov strelecký pokus priamo na hokejku Bartoviča, ten však opäť trafil len presúvajúceho sa gólmana Spartaka. Trest v podobe inkasovaného gólu číslo dva prišiel v 33. minúte - Janusa prestrelil Quint. Možnosť trestného strieľania dostali po Kutlákovom faule následne aj domáci počas vlastnej presilovky a nájazd úspešne zrealizoval Anderson - 3:0. Bratislavčania boli v koncovke absolútne bezzubí, čo sa podpísalo pod pomerne jasný náskok Spartaka po druhej tretine.
Janus kapituloval štvrtý raz v 44. minúte, keď ho druhýkrát v zápase prekonal domáci útočník Anderson. O dve minúty neskôr mohol pridať čestný úspech Vondrka, ani on však z ľavého kruhu neprekvapil Glassovu lapačku. Definitívnu podobu výsledku tak stanovil v 59. minúte v presilovke slovenský útočník Rastislav Špirko, ktorý si do štatistík zapísal aj asistenciu pri štvrtom góle Andersona. Spartak deklasoval Slovan na svojom ľade 5:0.

Rostislav Čada, tréner Slovana /zdroj: hcslovan.sk/: "Zápas bol dlho vyrovnaný, svedčí o tom aj pomer striel. Spartak bol efektívnejší, pomohol mu prvý gól v našej sieti a premenené trestné strieľanie. Ak chceme byť úspešní, musíme ďalej tvrdo a usilovne pracovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok