Serena sa stretne vo finále s Azarenkovou

TA3 SITA
7.9.2013 15:12

Najvyššie nasadená americká tenistka Serena Williamsová zvíťazila v piatkovom druhom semifinále dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad rovesníčkou Na Li v ich desiatom vzájomnom súboji za 87 minút presvedčivo 6:0, 6:3.

"Prvý set bol z mojej strany v poriadku. V druhom však akoby poklesla moja energia a nepredvádzala som už taký kvalitný výkon, čo ma trochu sklamalo. Bol to dobrý zápas, Na Li je kvalitná hráčka. Na konci som bola trochu nervózna, ale napokon sa mi podarilo to ukončiť. Na tréningoch sa vždy maximálne sústreďujem a pracujem naozaj tvrdo. Stanovila som si určité ciele a darí sa mi ich plniť," povedala S. Williamsová.

Číňanka síce v druhom sete predviedla priebežný obrat z 0:1 na 2:1 a 40:0 pri vlastnom servise, ale napokon išlo len o nepodstatné intermezzo - Serena čoskoro viedla 5:2. Domáca favoritka síce v takmer štvrťhodinovom ôsmom geme nezvládla pri prvom mečbale forhendový return, pri druhom poslala krížny bekhend vedľa, pri treťom nemala odpoveď na bekhend popri čiare, pri štvrtom opäť neskrotila forhendový príjem, pri piatom nestlmila reflexívny forhend zo vzduchu a pri šiestom inkasovala smeč po stupňovanom tlaku, ale - už pri vlastnom podaní - zužitkovala dovedna siedmu šancu. Súperka poslala return do siete. Američanka sa v piatok sa ešte predstaví v semifinále štvorhry po boku svojej sestry Venus. Proti Na Li dominovala na "winnery" 19:8, zároveň mala istejšiu ruku - nevynútené chyby 20:24.

Štvornásobná a úradujúca šampiónka z lokality Flushing Meadows Serena Williamsová (aj edície 1999, 2002 a 2008) si v nedeľu od 22.30 h SELČ zmeria v repríze vlaňajšieho finále sily s Viktoriou Azarenkovou nasadenou ako druhou, vlani ju v dueli o titul zdolala z manka 3:5 v treťom sete. Bieloruska si v úvodnom piatkovom semifinále poradila s debutantkou v takejto fáze na úrovni veľkej štvorky Flaviou Pennettovou z Talianska za 94 minút 6:4, 6:2. "Som veľmi šťastná, že som v ďalšom finále. S Viktoriou máme vždy výborné zápasy. Teším sa na to. Je to skvelá hráčka," dodala S. Williamsová.

Víťazke 17 turnajov Azarenkovej sa v prvom sete semifinále nevypomstilo, že trikrát prišla o náskok brejku. Na príjme sa totiž presadila aj v deviatej hre. Vo viac ako 10-minútovom desiatom geme zužitkovala šiesty setbal. V druhom dejstve síce Bieloruska okamžite inkasovala rebrejk, ale od stavu 1:1 unikla na 4:1. V šiestom geme prišla o servis, hneď však zareagovala na returne: Pennettová jej hrubým forhendovým zlyhaním pri sieti dodala náskok 40:15 a potom ešte raz pokazila forhend v hĺbke dvorca.

Súperka sa následne dopodávala k postupu - forhendom popri čiare v kombinácii s rezolútnym swing-volejom si utvorila tri možnosti, potrebovala všetky. Talianka najprv dobre zaúradovala bekhendovým volejom a potom sa blysla forhendovým returnom, ale len sa prizerala vstúpenému forhendu do protipohybu po vydarenom Azarenkovej servise.


Dvojhra žien - semifinále: 
Serena Williamsová (USA-1) - Na Li (Čína-5) 6:0, 6:3 za 87 minút
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Flavia Pennettová (Tal.) 6:4, 6:2 za 94 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok