Wawrinka vyradil obhajcu Murrayho, v semifinále proti Djokovičovi

TASR, TA3
6.9.2013 08:53

Deviaty nasadený švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka sa postaral o veľké prekvapenie štvrťfinálového programu na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open, keď vyradil obhajcu minuloročného prvenstva Brita Andyho Murrayho v troch setoch 6:4, 6:3 a 6:2.

"Je to niečo úžasné, zdolať obhajcu titulu... Neuveriteľné," jasal Wawrinka. "Hral som vyrovnane, agresívne, zbytočne som nad hrou nepremýšľal," prezradil pre agentúru AP svoj víťazný recept.

Turnajová trojka Murray skončil vo Flushing Meadows už vo štvrťfinále a svoj minuloročný triumf na US Open v mužskej dvojhre neobháji. Posledným obhajcom titulu, ktorý sa neprepracoval v New Yorku aspoň do semifinále, bol v roku 2004 Andy Roddick, americký tenista vtedy skončil vo štvrťfinále na rakete Švéda Joachima Johanssona. Murray si pripísal len 15 víťazných úderov, o 30 menej ako jeho súper. "V posledných rokoch som sa cítil v skvelej forme, no dnes som hral zle a za svoj výkon sa hanbím," vyhlásil škótsky tenista.

"V prvom sete boli veľmi zložité podmienky, okrem Andyho som musel bojovať aj so silným vetrom. Snažil som sa tomu predovšetkým prispôsobiť. Keď som ten set vyhral, veľmi ma to upokojilo a začal som hrať lepšie," povedal Švajčiar, ktorému patrí desiate miesto v rebríčku ATP.

Súperom Wawrinku v boji o postup do newyorského finále bude Srb Novak Djokovič, ktorý zdolal Rusa Michaila Južného 6:3, 6:2, 3:6 a 6:0. Zápas vyzeral byť v prvých dvoch setoch jasnou záležitosťou pre svetovú jednotku, v treťom si však Djokovič nezvyčajne vysokým počtom nevynútených chýb skomplikoval situáciu a duel sa tak natiahol na dve hodiny a 34 minút.

Srbský tenista síce stratil na turnaji prvý set, zápas však zvládol a zakončil ho štýlovým kanárom. "Neodohral som tretí set tak, ako som si predstavoval, ale dokázal som sa vrátiť a v tom štvrtom to už bolo lepšie. S Wawrinkom to bude otvorený zápas, hrá momentálne možno najlepší tenis kariéry," vyjadril sa na adresu semifinálového súpera.

štvrťfinále, dvojhra:
Stanislas Wawrinka (9-Švaj.) - Andy Murray (3-V.Brit.) 6:4, 6:3, 6:2, Novak Djokovič (1-Srb.) - Michail Južnyj (21-Rus.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok