Poprad zdolal Košice vysoko 7:3

SITA
22.11.2011 21:40

HK AutoFinance Poprad - HC Košice 7:3 (3:1, 2:1, 2:1).

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 23. kolo:

HK AutoFinance Poprad - HC Košice 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)
Góly: 7. Kmiť (Vaic, Kovačevič), 7. Koskinen (Rapáč, Kuľha), 11. Hult (Svitana, Rapáč), 33. Vandas (Rapáš, Koskinen), 35. A. Nedorost (Kuľha, Svitana), 48. Gellerstedt (S. Takáč), 55. Kuľha (Vandas, Koskinen) - 13. Michel Miklík (S. Gron, Jenčík), 25. Michel Miklík (Jenčík), 51. Dravecký (Zálešák, J. Tabaček)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - M. Novák, Valach, 2056 divákov

Zostavy:
Poprad: Melicherčík - D. Brejčák, R. Suchý, A. Novotný, Kovačevič, M. Šterbák, Hellström, Fabian, D. Kramár - Vandas, Koskinen, Kuľha - Škovira, Kmiť, Vaic - Svitana, Hult, Rapáč - Gellerstedt, A. Nedorost, S. Takáč
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Slimák, Šeda, M. Novák, Biro, Grman - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Fabuš, Vorel, D. Pašek - Gmitter, E. Piatak, T. Petruška - Mlynarovič

Popradčania od úvodu prevzali iniciatívu, tvorili a dostávali sa do streleckých príležitostí. Po dvoch nedovolených zákrokoch sa im v 6. min naskytla presilovka o dvoch hráčov, ktorú dokonale využili. Najskôr v 7. min zakončil "biliard" Kovačeviča s Vaicom gólom Kmiť a o 29 sekúnd neskôr využil presilovku piatich proti štyrom svojim premiérovým gólom v popradskom drese Koskinen. Povzbudení Popradčania hrali s chuťou, z čoho pramenil aj tretí gól v košickej sieti. V 11. min našiel Svitana Hulta, ktorý prestrelil Hyláka pomedzi betóny. Hostia nepríjemne hrýzli a nechceli sa zmieriť s nepriaznivým vývojom východniarskeho derby. V 13. min sa im podarilo znížiť, keď po ostreľovaní popradskej bránky skóroval Michel Miklík.

Keď ten istý hráč v 25. min nechytateľnou strelou znížil na rozdiel gólu, zdalo sa, že sa Košice nadýchli k obratu. Popradčanov to však nevyviedlo z rovnováhy a naďalej hrali svoj aktívny hokej. Ten im priniesol ovocie v 33. min, keď Rapáč našiel pred bránkou voľného Vandasa, ktorý bez problémov doklepol puk za bránkovú čiaru. O dve minúty neskôr viedol Poprad už o tri góly, keď sa Kuľha preštrikoval až pred bránku, kde odrazený puk usmernil do čierneho nováčik v popradskom drese A. Nedorost.

Hoci sa hostia snažili o zvrat, popradská defenzíva fungovala spoľahlivo. V 48. min navyše pridali Popradčania gólovú poistku, keď svoj nájazd na bránku zakončil Gellerstedt bekhendovým blafákom a zvýšil na 6:2. Košičania sa k slovu dostali až v 51. min, keď presilovku bleskovo využil Dravecký. Záverečné slovo patrilo opäť domácim, keď Vandas vydoloval v rohu puk, naservíroval ho Kuľhovi, ktorému len stačilo nastaviť hokejku.

Hlasy:
Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Získali sme dôležité body so silným súperom. Pre nás bolo dôležité, že sme využili presilové hry na začiatku a dostali sme sa do vedenia 3:0, to rozhodlo o výsledku stretnutia. Škoda, že na takýto zápas prišlo tak málo popradských divákov, ale takýmito výsledkami by sme ich mohli na štadión prilákať."
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Na začiatku zápasu sme urobili zbytočné fauly, za ktoré nás domáci vytrestali. V druhej tretine sme sa vrátili do zápasu, začali sme lepšie korčuľovať a znížili sme. Potom nás však po individuálnych chybách domáci opäť trestali a už sa nám nepodarilo vrátiť do zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok