Zo strechy Dómu sv. Martina zlodej stiahol medený plech

TASR
4.9.2013 15:58

Zo strechy Dómu svätého Martina v Bratislave chcel v utorok 3. septembra v skorých ranných hodinách 25-ročný Vladimír ukradnúť podokapnicové medené plechy. Na Rudnayovom námestí však Bratislavčana policajti zadržali priamo pri čine.

Zo strechy Dómu sv. Martina zlodej stiahol medený plech
TASR

Informáciu o krádeži prijali policajti prostredníctvom volania na linku 158 krátko pred 5.30 h. "Po príchode na miesto hliadka spozorovala na lešení muža, ktorý manipuloval s podokapnicovým medeným plechom. Nakoľko vzniklo podozrenie z protiprávneho konania, policajti muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné oddelenie policajného zboru," informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Podľa doterajšieho vyšetrovania polície mal muž zo strechy odstrániť celkovo viac ako 23 metrov podokapnicového medeného plechu. Materiálna škoda, ktorá protiprávnym konaním majiteľovi budovy vznikla, bola dosiaľ vyčíslená na minimálne 900 eur, podotkla Považanová.

Policajný vyšetrovateľ už podľa hovorkyne na podklade dôkaznej situácie muža obvinil zo zločinu krádeže, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený muž umiestený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ už v tomto prípade spracoval pre prokurátora podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," dodala Považanová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok