Ďurica: Vieme, o čo nám ide v septembrovom dvojzápase

TA3 SITA
3.9.2013 14:48

Päť zápasov a ani jedno víťazstvo - taká je bilancia slovenskej futbalovej reprezentácie v kalendárnom roku 2013, ktorú chcú hráči SR zlepšiť už v septembrových dueloch proti výberu Bosny a Hercegoviny v európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie.

S rovnakým zámerom sa pripojil k slovenskému mužstvu aj obranca Ján Ďurica z Lokomotivu Moskva. "Máme nového trénera a vždy sa vraví, že zmena vedie vždy k lepšiemu," myslí si 31-ročný rodák z Dunajskej Stredy, ktorý v ruskej metropole pôsobí s výnimkou hosťovania v nemeckom Hannoveri už od roku 2009. "V auguste to proti Rumunsku bola len príprava, no najbližšie dva zápasy proti Bosne a Hercegovine už budú úplne o niečom inom. Bude to dosť o psychike, ako sa s náročnou úlohou popasujeme v hlavách," pokračoval Ján Ďurica.

Skúsený stopér si veľmi ľahko rozpamätal na duel proti výberu Bosniakov spred troch rokov. "Spomínam si, že sme s nimi hrali prípravný zápas a na Pasienkoch sme prehrali 2:3," poznamenal nekompromisný bek, ktorý sa do zahraničia vydal po úspešnom pôsobí v Artmedii Petržalka v skupinovej fáze Ligy majstrov 2005/2006. "Vieme, o čo nám ide v septembrovom dvojzápase. Ak chceme pomýšľať na postup, musíme v oboch dueloch zvíťaziť. Súper má svoju silu a budú to veľmi ťažké stretnutia," doplnil.

Slovenská defenzíva, ktorej súčasťou je aj spomenutý Ján Ďurica, bude v dueloch proti Bosne a Hercegovine čeliť veľkej útočnej sile na čele so zakončovateľmi Edinom Džekom a Vedadom Ibiševičom. Slovenský obranca nevidí zápasy proti rozbehnutému súperovi, lídrovi kvalifikačnej G-skupiny, ako vopred prehrané.

"Futbal je kolektívny šport, spolu sa útočí aj bráni. Mužstvo nie je to len o jednom hráčovi, Bosna nie je len Džeko. V tíme majú viac individualít, celé ich mužstvo je kvalitné. Sú to favoriti našej skupiny, no každý súper je zdolateľný. Musíme sa pripraviť na ich slabšie stránky a využiť ich," myslí si J. Ďurica.

Počas pôsobenia v Lokomotive Moskve mal Ján Ďurica šancu hrať so stredopoliarom Senijadom Ibričičom, ktorý od júla 2012 pôsobí v Turecku. "Je to kvalitný hráč, ale v Lokomotive sa nepresadil. Nevidel som ho už viac ako rok," zaspomínal si defenzívny pilier slovenskej reprezentácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok