Dunajská Streda zvíťazila nad Nitrou

SITA, TA3
31.8.2013 21:04

Pred zápasom narobili rozruch fanúšikovia Nitry, ktorí si kúpili lístky medzi domácich divákov. Museli zasahovať usporiadatelia aj polícia. Na trávniku sa dianie odohrávalo prevažne medzi šestnástkami, hoci snaha sa nedala uprieť ani jednému mužstvu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 8. kolo - sobota:

FK DAC Dunajská Streda - FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 51. Szarka, ŽK: 90.+ Peter Majerník - 28. Mičic, rozhodovali: Valášek - Slyško, Chládek, 1220 divákov

Zostavy:

Dunajská Streda: Belic - Božoň, D. Hudák, Peter Majerník, Beňo - E. Ujlaky (90.+ M. Sedlák), Antunovič, I. Hodúr, Michal Gašparík - Matúš (82. Huber), Szarka (74. Ben Nasra)

Nitra: M. Chudý - Boszorád, Mičic, M. Kolmokov, Barosso Sánchez - Šmehyl, Kutra (84. Kemláge), Kotrík, E. Le Giang (59. Paukner) - Cléber - Turčák

Pred zápasom narobili rozruch fanúšikovia Nitry, ktorí si kúpili lístky medzi domácich divákov. Museli zasahovať usporiadatelia aj polícia. Na trávniku sa dianie odohrávalo prevažne medzi šestnástkami, hoci snaha sa nedala uprieť ani jednému mužstvu. Prvé strely na bránku išli v 2. a 9. min, vyslali ich hráči domácej Dunajskej Stredy Szarka a Gašparík. V 16. min šikovne vnikol do pokutového územia Nitry Ujlaky, jeho strelu však brankár Chudý vyrazil. V 21. min v strede ihriska hostia pokazili rozohrávku a loptu získal Szarka, ktorý sa vrútil do 16-ky, spätnú prihrávku však Matúš nestihol. V 41. min sa po sérii prihrávok okolo pokutového územia dostala lopta k Antunovičovi, Chudý si poradil.

Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ale len do 51. min, keď po rohovom kope hlavičkou Szarku išli do vedenia domáci. Tento gól hráčov Dunajskej Stredy povzbudil, počínali si útočnejšie a sebavedome. Hostia sa snažili, výraznejší tlak si však nevypracovali. V 77. min po útoku Ujlakyho dostal prihrávku v šestnástke Ben Nasra, strela lízala pravú žrď. V 88. min po rýchlej rozohrávke domácich išiel sám na brankára Huber, ale Chudý jeho strelu kryl. DAC sa napriek tomu raduje z prvého víťazstva v sezóne.

Hlasy:

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Celý týždeň sme sa svedomito pripravovali, na ihrisku to bolo vidieť. Dovolím si tvrdiť, že sme celých 90 minút boli lepší. Vypracovali sme si viac gólových príležitostí, mali sme loptu častejšie na kopačkách a moji hráči dnes citeľnejšie túžili po víťazstve. Dali sme jeden gól, mohli sme aj viac. Počítajú sa však tri body, preto som spokojný. Musím mojich zverencov pochváliť."

Štefan Strečka (asistent trénera Nitry): "Zápas sa mi hodnotí ťažko, jeho úroveň neprekročila ligový priemer, nám chýbali niektorí hráči. Samozrejme, vedeli sme, o čo v zápase išlo - obe mužstvá chceli vyhrať. Súper dal gól, ten napokon rozhodol. Gratulujem domácim k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok