Senica porazila o gól Žilinu

TASR
30.8.2013 23:34

Piatkovú televíznu predohrávku 8. kola začali lepšie domáci. V 5. min prihral Hiago novicovi v senickom drese Tsoumouvi, ten loptu priťukol Piroskovi a FK sa ujal vedenia. Z úvodného tlaku domácich sa Žilinčania vymanili a pohrozili Pichom v 13. min, jeho strela však letela tesne vedľa domácej bránky.

Senica porazila o gól Žilinu
SITA

O tri minúty neskôr sa pred senickým brankárom Šullom po centri Picha ocitol Bello, ale jeho zakončenie nebolo nebezpečné. V 21. min sa po rohovom kope Pirosku zavesil do vzduchu Tsoumou a len vďaka teču obrancu neskončila lopta v bránke. V 31. min stratil loptu pred vlastným pokutovým územím Martin Zeman, čo využil strelou k pravej žrdi Škvarka a vyrovnal - 1:1. O štyri minúty neskôr to skúšal spoza šestnástky Jirásek, no jeho strela letela tesne nad bránku.

V 50. min napriahol Kalabiška, netrafil však Dúbravkovu bránku. O dve minúty neskôr to na druhej strane skúsil Majtán, ani on však nebol úspešný. V 57. min opäť pohrozili hostia, Bello prihral v dobrej pozícii Pichovi, no Šulla si s jeho zakončením poradil. V 63. min sa rútil do príležitosti strelec prvého žilinského gólu Škvarka, Šulla však včas vybehol a zmenšil strelecký uhol. Z gólu sa na druhej strane tešili domáci futbalisti - Jiráskova strela sa od brvna odrazila za bránkovú čiaru. V 65. min videl za faul na prenikajúceho Hiaga červenú kartu hosťujúci kapitán Piaček. Následný priamy kop z osemnástich metrov letel aj pre teč Žilinčanov mimo. Dve minúty pred koncom to opäť skúšal pravačkou Jirásek, lopta z jeho kopačky však minula bránku. 

Hlasy:
Eduard Pagáč (tréner Senice): "Som rád za víťazstvo. Chýba nám veľa hráčov, futbal je však kolektívny šport. Sila nášho tímu sa ukázala naplno. Do zápasu sme vstúpili výborne, Piroskov gól nás poslal do vedenia. Potom sme začali kaziť ľahké lopty, dostali sme sa pod tlak, ktorý vyústil v žilinský gól. Druhý polčas hostia ukázali, že majú kvalitu. Moji hráči však predviedli, že majú srdce, kvalitu a odhodlanie ísť za víťazstvom. Nakoniec sme strelili víťazný gól. Potiahli sme jeden za druhého."

Adrián Guľa (tréner Žiliny):
"Mali sme pomalý vstup do stretnutia, čo súper využil. Až po tomto momente sme sa dostali do zápasu. Zrýchlili a spresnili sme hru, boli sme lepším tímom a dokázali sme vyrovnať. Zápas sa lámal na konci prvého a na začiatku druhého polčasu. Strelili sme gól, rozhodca ho však neuznal. Mali sme veľkú šancu skórovať, podarilo sa to však domácim. Takéto duely rozhodujú detaily. Domáci ich zvládli lepšie. Gratulujem im."

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 8. kolo - piatok:
FK Senica - MŠK Žilina 2:1 (1:1)
Góly: 5. Piroska, 65. Jirásek - 31. Škvarka, ŽK: 35. Pich, 71. Guba, ČK: 65. Piaček (všetci Žilina), rozhodovali: Hracho - Benko, Ádám, 2636 divákov

Zostavy:

Senica: Šulla - Habánek, P. Pavlík (42. Ventúra), Brabec, Kalabiška - Križko - Hiago, Jirásek, Martin Zeman (81. Čermák) - Piroska, Tsoumou (90. Jakubov)
Žilina: Dúbravka - Mabouka (82. Gergel), Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - J. Mihalík, Bello, Škvarka (75. Jelič), Pich (59. Guba) - T. Majtán

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok