Švarný podpísal zmluvu s Medveščakom Záhreb

SITA
28.8.2013 07:51

Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný začne aj sezónu 2013/2014 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Dvadsaťosemročný slovenský bek v predchádzajúcom súťažnom ročníku pôsobil v Slovane Bratislave, nový začne v chorvátskom Medveščaku Záhreb. Informuje o tom oficiálny web nováčika nadnárodnej súťaže.

Švarný podpísal zmluvu s Medveščakom Záhreb
TASR

Práve v Medveščaku nedávno absolvoval Švarný skúšku, počas ktorej síce predstaviteľov záhrebského tímu zaujal, no z kádra ho vytesnil príchod Steva Montadora s bohatými skúsenosťami zo zámorskej NHL.

Chorvátsky klub však nemôže v úvode sezóny rátať so službami amerického obrancu Kyla Klubertanza, ktorý utrpel zlomeninu ľavej nohy. "Zavolali sme späť Ivana Švarného. Poznáme jeho športové kvality. Krátko pred štartom sezóny sa najrýchlejšie dokáže adaptovať na náš štýl hry," povedal pre klubový web športový riaditeľ Aaron Fox.

Ivan Švarný strávil predchádzajúce dva ročníky v Slovane Bratislava, po odchode zo skúšky v Medveščaku trénoval v rodnej Nitre. Predtým hral v Litvínove, Prostějove, Nitre, Leviciach a Třinci. V zámorí si vyskúšal juniorskú OHL aj súťaž CHL. Slovensko reprezentoval na dvoch MS, v roku 2009 vo Švajčiarsku a v máji 2013 vo Fínsku.

"Znova sa ozvali v úvode tohto týždňa. Zmluvu som podpísal už v pondelok večer. Som rád, že zostávam v KHL, na pôsobenie v Medveščaku sa veľmi teším. Zmluvu mám na jeden rok s dodatkom na mesiac a pol. V októbri uvidíme, či tam zostanem počas celej sezóny," povedal pre Hokejportal.net Ivan Švarný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok