Žilina zdolala Slovan

SITA, TA3
24.8.2013 22:26

Vyvrcholením 7. kola Corgoň ligy bol súboj dvoch našich najúspešnejších klubov MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava. V minulom ročníku sa skončili všetky tri stretnutia nerozhodne, Slovan však vyhral nad svojim rivalom vo finále Slovnaft Cupu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 7. kolo - sobota:

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Gól: 14. a 59. Pich, ŽK: Fořt, Bagayoko (obaja Slovan), rozhodovali: Vnuk - R. Sluk, Petríček, 3752 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček (73. Vavro), Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - J. Mihalík, Bello, Škvarka, Pich (89. Guba) - T. Majtán (82. Jelič)

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, E. Čikoš - Kladrubský - I. Žofčák, Halenár, K. Mészáros (58. Milinkovič) - Soumah (46. L. Peltier) - Fořt (70. Hlohovský)

Hneď v prvej minúte stretnutia sa v žilinskej šestnástke uvoľnil Mészáros, no vracujúci sa Piaček odkopol loptu do bezpečia. Od úvodu sa hralo vo vysokom tepe, po úvodnom tlaku Slovana sa hra vyrovnala. Žilinčania sa snažili presadiť krídelnou hrou. V 11. min stihla obrana hostí zareagovať po Mihalíkovom centri na Majtána. O tri minúty neskôr sa však už podarilo otvoriť skóre Pichovi, ktorý poslal do Putnockého bránky Maboukov center. Slovanisti boli nebezpeční v rýchlych protiútokoch, v 28. min mohol Soumah v prečíslení poslať do vyloženej šance Fořta, prihrávka však zasiahla jedného z domácich obrancov. Ďalšia šanca "belasých" prišla v 38. min, Bagayokov center bol ale na Fořta príliš vysoký.

Druhý gól pridali Žilinčania v 59. min a opäť to bol Pich, strelec "šošonov" zužitkoval Mihalíkovu prihrávku. V 68. min mohol znížiť rozdiel v skóre Fořt, po Čikošovom centri sa mu však nepodarilo trafiť loptu. Hostia sa snažili, no ich útoky sa väčšinou končili na hranici pokutového územia, strelecké pokusy neboli presné. Štyri minúty pred koncom mohol Pich zavŕšiť svoj hetrik, po Jeličovej prihrávke však trafil iba brankára Slovana Putnockého.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina): "Odohrali sme dobrý zápas, do ktorého sme mali kvalitný najmä vstup. Boli sme dostatočne aktívni, výborne sme pracovali, prepínali po strate lopty. Dostali sme sa do pozícií, ktoré sme zužitkovali. Dobre sme pracovali aj v druhom polčase a víťazstvo sme si zaslúžili. Mali sme aj hluché miesta, keď sme dali na 2:0 a hrali viac zozadu. Našťastie, súper to nevyužil. Toto víťazstvo nás teší, je to pre nás impulz do ďalšej práce."

Jozef Valovič (tréner Slovana Bratislava): "Myslím si, že diváci videli solídny ligový zápas. Žilina ukázala od prvej minúty túžbu po víťazstve, jej hráči hýrili pohybom, donútili nás k chybám v rozohrávke, po ktorých padli aj góly. Čistých šancí bolo na oboch stranách pomenej, Žilina pôsobila živším dojmom. Nechcem sa vyhovárať, ale tri zápasy za šesť dní je pre náš tím asi trochu veľa. Na tento režim si ale budú musieť hráči zvyknúť. Určitá šanca dostať sa do zápasu by bola, keby využil Fořt hlavičku z päťky. Víťazstvo Žiliny je zaslúžené."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok