Ružomberok remizoval so Senicou

SITA, TA3
24.8.2013 21:29

Senica cestovala do Ružomberka ako vedúci celok tabuľky. Záhoráci prehrali v prechádzajúcej dohrávke so Slovanom, vôbec po prvý raz v sezóne a o body prišli aj pod Čebraťom.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 7. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - FK Senica 1:1 (0:1)

Góly: 78. Zreľák - 35. Piroska, ŽK: 54. Martin Nagy, 65. Janec, 87. Lačný - 20. Piroska, 22. Jaroslav Diviš, 56. Šulla, 90. Martin Zeman, rozhodovali: Trutz - Chládek, Špivák, 3082 divákov

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo (82. Almaský), Greššák, G. Adamovič, Janec (70. Serečin) - Martin Nagy - Zreľák, Zošák, Tawamba, Lačný - Ďubek

Senica: Šulla - Habánek, P. Pavlík, Brabec, Kalabiška - Jirásek - Hiago (71. Čermák), Komara (86. Ventúra), Piroska, Martin Zeman - Jaroslav Diviš (82. Jakubov)

Pod Čebraťom to bol od začiatku zaujímavý futbal. Už v 3. min Piroskovu strelu z hranice veľkého obdĺžnika domáci brankár Nikolič vyboxoval. V 12. min založili Ružomberčania biliardovú akciu na jeden dotyk, v koncovke však neboli úspešní. Krátko nato pohrozila Senica Divišom, ale ten z dobrej pozície nenamieril presne. Po polhodine hry sa v gólovej pozícii ocitol domáci Tawamba, no situáciu vo finálnej fáze až príliš skomplikoval. V 35. min udrelo z jasnej oblohy. Hiagova prihrávka za domácu obranu našla Pirosku, ktorý preloboval P. Masla aj Nikoliča v domácej bránke a bolo 0:1. Vzápätí boli Liptáci blízko vyrovnávajúceho gólu - Zreľákova strela dopadla na brvno senickej svätyne, odkiaľ sa odrazila len tesne pred bránkovú čiaru.

Do druhého dejstva vstúpili lepšie hostia, Kalabiškov pokus zlikvidoval v poslednej chvíli Adamovič. Domáci sa v ďalších fázach akoby len hľadali, ale strela Zreľáka v 59. min poriadne vystrašila Seničanov, keď len tesne minula ľavú žrď ich bránky. "Ruža" sa však v žiadnom prípade nemienila uspokojiť so stavom a všetky sily vrhla do ofenzívy. V 73. min boli domáci blízko vytúženému úspechu, Lačného delovku zblízka však Šulla stihol reflexívne vyraziť. Odmeny za enormnú snahu sa Ružomberčanom dostalo o 5 minút neskôr - striedajúci Serečin ideálne našiel Zreľáka, ktorý nekompromisnou strelou vyrovnal na 1:1. Vzápätí mal dve tutovky na kopačke Lačný, no zakaždým trestuhodne zaváhal. V nadstavenom čase Zreľák z pár krokov len tesne minul cieľ.

Hlasy:

Ján Haspra ml. (asistent trénera Ružomberka): "Úvod zápasu bol v znamení obojstranného oťukávania sa. Postupne sme začali preberať iniciatívu, žiaľ, práve v týchto fázach duelu sme inkasovali. Asi od 70. min sme na ihrisku jasne dominovali, vytvorili sme si množstvo gólových príležitostí, no na gól sme premenili len jednu. Chlapci zo seba vydali úplne všetko, niet im čo vyčítať. Vzhľadom na vývoj stretnutia s remízou nemôžeme byť spokojní."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Prvý polčas sme zvládli ešte celkom dobre. V druhom nám postupne dochádzali sily a súper nás dostal pod tlak. Odišli sme najmä fyzicky, pod čo sa akiste podpísal ťažký stredajší zápas so Slovanom. V Ružomberku nám výborne zahrala obrana, ktorá ustála viacero zložitých situácií. Remíza je pre nás dobrý výsledok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok