Anelka chce ukončiť kariéru, zomrel jeho manažér

TASR
23.8.2013 14:42

Francúzsky futbalista Nicolas Anelka sa vo štvrtok postaral o poriadny rozruch. Tridsaťštyriročný útočník odišiel predčasne z tréningu svojho klubu West Bromwich Albion a realizačnému tímu povedal, že skončil s futbalom.

Anelka chce ukončiť kariéru, zomrel jeho manažér
SITA

Neskôr uviedol, že ho premohol smútok z nečakeného úmrtia jeho licenčného manažéra FIFA Erica Manasseho.
Anelku zatiaľ klub potrestal tým, že nenastúpi na víkendový zápas Premier League proti Evertonu. Francúzsky futbalista na sociálnej sieti neskôr ponechal odkaz. "Pocítil som hlboký smútok na smrťou pána Erica Manasseho. Nemôžem nájsť slová na vyjadrenie hlbokého zármutku a chcel by som prejaviť sústrasť celej Manasseovej rodine po tejto tragickej udalosti."

Pochopenie pre Anelku mal napokon aj tréner West Bromwichu Steven Clarke. "Samozrejme Nicolas stratil cez víkend blízkeho priateľa a manažéra, ktorý skonal nečakane," povedal Clarke. "Mal som s Nicolasom veľmi krátky rozhovor a nebol v dobre nálade. Klub sa preto rozhodol, že mu dá trochu času na to, aby sa rozhodol správne smerom do budúcnosti."

Do West Bromwich prestúpil Anelka len pred mesiacom a je to už jeho šiesty klub v Premier League. V drese svojho nového zamestnávateľa už aj odohral jeden majstrovský zápas, v ktorom Albion prehral v úvodnom kole anglickej najvyššej súťaže so Southamptonom 0:1.

V minulosti pôsobil Anelka vo viacerých popredných svetových klubov ako napríklad Paríž St. Germain, Arsenal Londýn, Real Madrid, FC Liverpool, či FC Chelsea a po majstrovstvách sveta 2010 ukončil pre nezhody s vtedajším trénerom Raymondom Domenechom pôsobenie vo francúzskej reprezentácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok