Senica zvíťazila nad Košicami

SITA, TA3
17.8.2013 22:38

Senica opäť neprehrala a ako jediná nestratila doma ešte ani bod. Stopercentnú úspešnosť na svojom štadióne si udržala v súboji s Košicami.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 6. kolo - sobota:

FK Senica - MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 44. Kalabiška, ŽK: 90.+ Kalabiška - 58. Viazanko, 76. Hovančík, rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Bednár, 2349 divákov

Zostavy:

Senica: Šulla - Habánek, P. Pavlík, Brabec, Čermák - Jirásek, Piroska, L. Opiela (38. Komara) - Jaroslav Diviš (90.+ Hiago), Kalabiška, Martin Zeman (74. Diarrassouba)

Košice: Tofiloski - Korijkov, P. Kavka, Bašista, Sekulič - Hovančík (82. K. Diaby) - Haskič, Bukata, O. Duda (72. Skvašík), Viazanko - O. Diaby (59. Pačinda)

V zostave tímu zo Záhoria nastúpil v základnej zostave pravý obranca Habánek, ktorý v týždni prišiel z Trnavy, naopak chýbal dodatočne potrestaný kapitán Kóňa. V prvom polčase boli Košice aktívnejšie, snažili sa svoje útoky zakončovať strelami. Domáci nepredviedli veľa futbalovej krásy, v ich hre bolo veľa nepresností. V 16. min Dudovu prízemnú strelu kryl Šulla. Seničania predviedli peknú akciu až v 20. min, keď dostal za obranu peknú loptu Jaroslav Diviš, mieril však len do bočnej siete. V 36. min vyzeral sľubne rýchly brejk "východniarov", no nezakončil ho gólovo Oumar Diaby. Ako blesk z jasného neba padol vedúci gól domácich v 44. min: po Zemanovom centri zakončoval z päťky Kalabiška a lopta prekĺzla pod Tofiloského telo do bránky - 1:0.

V druhom polčase sa Seničania predsa len ako tak vzchopili a veľkou bojovnosťou stretnutie doviedli do víťazného konca. V 56. min tvrdú Piroskovu strelu Tofiloski vyrazil. Košičania dvakrát nepríjemne strieľali, vždy musel zasahovať brankár Šulla. Najprv v 62. min vytlačil na rohový kop strelu Pačindu a rovnako si poradil i s delovkou Viazanka v 81. min. Hráči FK Senica vydreli cenné víťazstvo a udržali si domácu sériu s plným počtom bodov.

Hlasy:

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Každé víťazstvo poteší, najkrajšie je po dobrej hre. Žiaľ, dnes to nemôžeme skonštatovať. Hra z našej strany nebola ideálna. Nechceme hľadať výhovorky. Futbal hrajú jedenásti hráči. Je mi však ľúto, že po dueli v Myjave trénujú naplno dvanásti, trinásti hráči, ostatní sa dávajú dokopy. Máme nejakú chorobu v kabíne. V piatok po poslednom predzápasovom tréningu sa dozvieme, že Kóňa nemôže hrať. Veľa faktorov ovplyvnilo náš dnešný výkon, ale opakujem ešte raz, na to sa nemôžeme vyhovárať. Zápas sme nezvládli herne. Musíme ďalej pracovať, zdvihnúť hlavu. Zatiaľ sme bez prehry. Čaká nás ťažký týždeň."

Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Po nevydarených výsledkoch v predchádzajúcich kolách sme chceli v Senici uspieť. Prišli sme s defenzívnou taktikou. V prvom polčase aj vychádzala. Vzadu sme hrali dobre, hrozili sme rýchlymi protiútokmi. Bohužiaľ, finálna fáza bola zlá. Na konci prvého polčasu sme nezachytili štandardnú situáciu a prišiel gól. Po zmene strán futbal upadol z jednej aj z druhej strany. Snaha bola, ale kvalita nie. Sme sklamaní, že sme nedali gól a prehrali."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok