Nitra podľahla Zlatým Moravciam

SITA TA3
17.8.2013 22:33

Nitra získala v uplynulom ročníku so Zlatými Moravcami v troch zápasoch sedem bodov. Pod Zoborom chceli nadviazať na dve víťazstvá z pôdy Vionu, obzvlášť potom, čo v tejto sezóne nebodovali naplno ani raz.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 6. kolo - sobota:

FC Nitra - FC ViOn Zlaté Moravce 2:3 (0:1)

Góly: 85. Dubeň, 90. Barosso Sánchez - 7. a 62. Pribula, 57. Orávik, ŽK: 28. Šimončič, 54. V. Gajdoš, 75. H. Benčík, 88. Paukner (všetci Nitra), rozhodovali: Ježík - T. Somoláni, Špivák, 1865 divákov

Zostavy:

Nitra: M. Chudý - Dubeň, M. Kolmokov, Barosso Sánchez, Cléber (68. P. Le Giang) - Šimončič - Turčák, Boszorád, V. Gajdoš - Šmehyl (68. Paukner), H. Benčík

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Pintér, A. Candrák - L. Kováč (87. Nurkovič) - Orávik, Obročník, M. Babic, Pribula (80. Vaniš) - L. Mihálik (70. Mazan)

Regionálne derby sa začalo svižne. Už po pár sekundách hry mal veľkú príležitosť skórovať Šmehyl, ktorý obstrelil brankára Kuciaka, ale loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde. V 6. min. sa utešená strela podarila Boszorádovi, brankára ViOnu zachránila horná žrď. Okamžitý protiútok vyšiel hosťom dokonale. Z prvej vážnejšej akcii Zlatomoravčanov sa odvážna hlavička vydarila Pribulovi a bolo 0:1. Domácich inkasovaný gól zaskočil a chvíľu im trvalo, kým sa dostali naspäť do tempa. Naopak hostia hrozili najmä z brejkov, vážnejšiu šancu si však nevypracovali. Vyrovnať mohol v 38. min tvrdou strelou Cléber, Kuciak loptu vyrazil na roh. V 43. min. Orávik šikovne zatočil priamy kop, ale brankár Nitry Chudý loptu stihol efektne vyraziť.

V 51. min. domáci Šmehyl našiel voľného Clébera, ktorý z hranice šestnástky nechal vyniknúť brankára Kuciaka. O šesť minút neskôr sa Orávik vybral na odvážne sólo, ktoré z ostrého uhla zakončil presne - 0:2. Fanúšikov hostí potešil v 62. min aj Pribula: strieľal z hranice šestnástky a tečovaná lopta skončila v Chudého bránke - 0:3. Agóniu domácich potvrdil o pár minút neskôr Šmehyl, ktorý nepotrestal chybu brankára hostí a loptu napálil len nad bránku. Štvrtý zásah ViOnu nepridal v 73. min. Orávik, v nádejnej príležitosti tesne minul bránku. V 85. min. sa v pokutovom území hostí dobre zorientoval domáci mladík Marek Dubeň a pohotovo prestrelil Kuciaka - 1:3. V 90. min. znížil na 2:3 Španiel Barosso Sanchez, ktorý nezaváhal sám pred brankárom Zlatých Moraviec. Domáci finiš však prišiel neskoro, tri body si už ViOn postrážil.

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Do zápasu sme vstúpili odhodlane. Do piatej minúty sme si utvorili dve "tutové" šance a dali aj brvno. Inkasovali sme po prvej lopte v našej šestnástke, a to mužstvom zatriaslo. Viazla súhra, kombinácia, nevedeli sme sa dostať do finálneho zakončenia. Bolo vidieť, že v koncovke sme pod tlakom z nervozity. V polčasovej prestávke som sa pokúsil hráčov upokojiť, pretože iba tak sa dalo so zápasom niečo robiť. Slúži ku cti, že sme sa v závere snažili niečo urobiť s výsledkom."

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Gratulujem svojmu mužstvu k víťazstvu. Vyhrali sme derby, ale nebolo to úplne podľa predstáv. Záver sme si skomplikovali, no takéto zápasy bavia divákov. Mali sme problémy so zostavou, museli sme spraviť niekoľko zmien v zostave, mužstvo sa však úžasne zomklo a išlo za víťazstvom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok