Trnava zvíťazila nad Žilinou

SITA, TA3
17.8.2013 19:48

Žilinčania si už v 1. min po útočnej akcii vybojovali rohový kop, ktorý Trnavčania s prehľadom odvrátili. Následne sa ocitol v šanci Hodek, ale Dúbravka bol pozorný. nezachytil, ale tiesnený Hodek už nemal patričný pokoj v zakončení.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 6. kolo - sobota:

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 49. Hodek, ŽK: 45.+ Janečka, 67. Grabež - 85. Jelič, 90.+ Guba, rozhodovali: Samotný - Balko, Bobko, 3055 divákov

Zostavy:

Trnava: Filipko - Janečka, Martin Tóth, Adámik, Grabež - Štepanovský, R. Procházka, K. Kuzma, J. Chovanec (72. Vlasko) - Hodek (71. E. Sabo), Mikovič (87. M. Vyskočil)

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, T. Hučko (82. Guba) - Pečovský - J. Mihalík, Škvarka, Paur (46. Jelič), Pich (71. Žilák) - T. Majtán

Žilinčania si už v 1. min po útočnej akcii vybojovali rohový kop, ktorý Trnavčania s prehľadom odvrátili. Následne sa ocitol v šanci Hodek, ale Dúbravka bol pozorný. V 7. min sa črtala dobrá akcia Spartaka: Janečka vysunul Štepanovského, ktorý prudko odcentroval, Dúbravka loptu nezachytil, ale tiesnený Hodek už nemal patričný pokoj v zakončení. Žilinčania systematicky odolávali tlaku domácich, brejkmi sa snažili dostať za trnavskú obranu, ale tá spoľahlivo držala žilinských útočníkov na dištanc. V 19. min prišla ďalšia pekná akcia hostiteľov: Mikovič vysunul Štepanovského, ten na zadnej čiare presným centrom našiel Chovanca, ktorý loptu nespracoval. V 30. min nastalo veľké nedorozumenie Adámika s Filipkom, k lopte sa dostal priebojný Mihalík, dobre vypálil z ostrého uhla, ale lopta prešla pozdĺž celej osamotenej bránky; až rýchlosť Janečku zachránila veľkému nebezpečiu pred domácou bránkou. V 35. min sa Štepanovský odhodlal k veľkému sólu, od takmer stredovej čiary sa prekľučkoval postupne cez štyroch žilinských hráčov a z hranice šestnástky loptu razantne vypálil, Dúbravku zachranilo brvno jeho bránky.

Aj po zmene strán sa hral obojstranne útočný futbal, ale úspešnejší a efektívnejší boli domáci. V 48. min po peknej Grabežovej prihrávke Procházka v behu delovkou tesne minul ľavý horný kút Dúbravkovej svätyne. O minútu na to trnavská tribúna jasala - Mikovič priťukol Hodekovi, ktorý z päťky zasunul loptu za Dúbravkov chrbát - 1:0. V 54. min sa v šanci ocitli Žilinčania, ale po Mihalíkovom centri Majtánova hlavička tesne minula cieľ. V 63. min Grabež dlhým autom vysunul Mikoviča, ten prízemnou prihrávkou našiel Štepanovského, ale tomu bola žilinská bránka prinízka. Trnava zvýšila obrátky: v 85. min sa Mikovič svojou rýchlosťou presadil cez stopéra Vavra a po jeho strele Dúbravka reflexívne zasiahol pred dobiehajúcim Procházkom. V 87. min črtajúci gólový úspech Žilinčanov zastavila ľavá žrď trnavskej bránky po strele striedajúceho Gubu. V 89. min prišla veľká šanca Spartaka, Vyskočil uvoľnil rýchleho Vlaska, ten našiel voľného Saba, ale ten trestuhodne zahodil gólovú šancu. Trnavčania napokon pokorili Žilinčanov, ktorí odchádzajú domov s prvou tohtosezónnou prehrou.

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Budujeme mužstvo za pochodu. V tomto zápase sme cieľ splnili do bodky, hoci Žilina bola zohratejšia. Chceme pre divákov hrať trvalo atraktívny futbal. Chlapci dnes nechali na trávniku srdiečko. Žilinčania neustále hrozili nebezpečnými brejkmi, napriek tomu si chlapci zaslúžili za bojovnosť tri body. Vďaka patrí aj divákom, ktorí nás hnali za túžobným víťazstvom."

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Od úvodu stretnutia to bol bojovný zápas. Vypracovali sme si v prvom polčase dve gólové príležitosti, ale domáca obrana bola pozorná. Chýbala nám väčšia herná kvalita. Trnavu dostala na koňa gólová situácia. V závere sme pod tlakom odolali ďalším gólom. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok