CIA poodhalila tajomstvo Oblasti 51

TA3
16.8.2013 22:20

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) doteraz najzreteľnejším spôsobom priznala existenciu Oblasti 51, prísne tajného výskumného centra letectva Spojených štátov, kde sa od čias studenej vojny vyvíjajú nové typy vojenských lietadiel. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

CIA poodhalila tajomstvo Oblasti 51
SITA

Dokumenty o histórii CIA, ktoré zverejnili vo štvrtok, sa nielenže zmieňujú o Oblasti 51 a popisujú niektoré z tamojších aktivít, ale aj presne umiestňujú na mape túto záhadnú vládnu testovaciu lokalitu. Oblasť 51 je odľahlou odlúčenou jednotkou Edwardsovej základne vzdušných síl.
Odtajnené materiály sa však nezmieňujú o žiadnych neidentifikovaných lietajúcich objektoch (UFO), mimozemšťanoch či sfalšovaných pristátiach na Mesiaci, ktoré sa stali predmetom dlhoročných konšpiračných teórií.
Podľa Jeffreyho Richelsona z Národného bezpečnostného archívu Univerzity Georgea Washingtona to nie je prvýkrát, čo vláda USA potvrdila svoje tajné zariadenia. Avšak tí, ktorí sú presvedčení, že "pravda je vo hviezdach", berú najnovšie informácie ako znak ustupovania do prísneho utajovania vládnych aktivít v nevadskej púšti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok