L'Oreal plánuje akvizíciu v Číne za takmer 650 mil. eur

SITA
16.8.2013 09:04

Spoločnosť L'Oreal, ktorá je najväčším výrobcom kozmetiky na svete, chce odkúpiť čínskeho výrobcu prípravkov na starostlivosť o pleť Magic Holdings International za viac než 6,5 mld. hongkonských dolárov (HKD).

L'Oreal plánuje akvizíciu v Číne za takmer 650 mil. eur
SITA

Firma o tom informovala vo štvrtok. Ponuku francúzskeho kozmetického koncernu so sídlom v Paríži na kúpu podielov čínskej spoločnosti za 6,30 HKD za akciu podporuje aj vedenie firmy Magic.

Ponúknutá suma je o 25 % vyššia než posledná obchodovaná cena akcií firmy na hongkonskej burze predtým, ako sa obchodovanie s nimi 12. augusta pozastavilo, aby nedošlo k špekulatívnym obchodom. "Šesť kľúčových osôb s právomocou rozhodovať, ktoré zastupujú 62,3 % kapitálu spoločnosti Magic, už je rozhodnutých podporiť návrh spoločnosti L'Oreal," píše sa vo vyhlásení francúzskeho výrobcu s tým, že transakciu ešte musí schváliť čínske ministerstvo obchodu.

Spoločnosť L'Oreal, ktorá okrem iného vyrába kozmetiku značky Garnier alebo parfémy YvesSaintLaurent, v júli ohlásila nárast štvrťročného zisku o 5,2 %, k čomu prispelo aj vyššie tempo rastu na nových trhoch, akým je aj ázijsko-tichomorský región. Čína je po USA a Francúzsku tretím najväčším trhom firmy. Magic podľa informácií koncernu L'Oreal v roku 2012 dosiahol objem predaja vo výške 150 mil. eur, pričom ide o medziročný nárast o 29 %. Akvizíciu bude L'Oreal financovať z vlastných zdrojov a s pomocou úverovej linky od banky BNP Paribas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok