V príprave trojgólová prehra SR 21 s vicemajstrami Európy

SITA
14.8.2013 22:33

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov prehrali 1:4 (1:2) v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Senci s talianskymi rovesníkmi. Duel poznačilo vylúčenie stopéra SR Dionatana Teixeiru v závere prvého polčasu.

V príprave trojgólová prehra SR 21 s vicemajstrami Európy
SITA

Slováci boli úradujúcim vicemajstrom Európy vyrovnaným súperom a v prvom dejstve dokonca herne lepším tímom. Jediný gól zverencov Ivana Galáda dosiahol ešte v prvej štyridsaťpäťminútovke krajný obranca Sparty Praha Lukáš Pasuchek, za "azúrovú squadru" skórovali dvakrát Lorenzo Crisetig (v oboch prípadoch z pokutového kopu) a po jednom góle pridali Andrea Belotti a Riccardo Improta. 

Výsledok - medzištátny prípravný zápas - streda: 
Slovensko "21" - Taliansko "21" 1:4 (1:2) 

Góly: 14. Pauschek - 4. a 40. Crisetig (oba z pok. kopu), 66. Belotti, 79. Improta, ŽK: 3. Rusov, 43. Gyömbér, 43. Škvarka, 75. Pauschek, 90.+ A. Rusnák ml. - 47. Fossati, ČK: 40. Dionatan Teixeira (SR), rozhodoval: Gil (Poľ.), 2132 divákov 

Zostavy:

Slovensko: Rusov - Pauschek (86. Lobotka), Gyömbér, Dionatan Teixeira, R. Mazáň - Lásik, Paur (68. Hrošovský) - Schranz (74. T. Malec), Škvarka (46. Ambra), Lalkovič (46. K. Mészáros) - Zreľák (86. A. Rusnák ml.) 

Taliansko: Bardi (81. Pigliacelli) - Piccini, Bianchetti (46. Di Lorenzo, 89, Masi), Antei, Biraghi (63. Frascatore) - Baselli (72. Benassi), Crisetig (46. Longo) - Politano (62. Improta), Battocchio (81. Piscitella), Gatto (46. Fossati) - Belotti (72. Comi) 

Úvodná šanca duelu patrila domácim - Lalkovič z priameho kopu poriadne natiahol talianskeho brankára. Po rohovom kope vyrazili hostia do rýchleho protiútoku a na jeho konci bol faul Rusova na prenikajúceho hráča a pokutový kop. Premenil ho Crisetig - 0:1. V 11. min si nabehol na Teixeirov odkop Schranz, ale zaváhal pri zakončení a hosťujúca obrana ho vo vynikajúcej pozícii zblokovala. O vyrovnanie sa postaral Pauschek, ktorý si zbehol do šestnástky a pohotovo poslal do siete strieľanú prihrávku Lalkoviča. V 19. min predviedli domáci ďalšiu peknú akciu, na konci bola prudká no nepresná strela Zreľáka. Domáci boli jasne lepší, zovreli súpera pred jeho pokutové územie, ale nepodarilo sa im streliť vedúci gól. Pred koncom prvého polčasu sa zopakovala situácia z jeho začiatku - Taliani sa dostali do rýchleho brejku a záchrannú brzdu zatiahol Dionatan Texeira, ktorý za svoj zákrok v pokutovom území dostal červenú kartu. Z bieleho bodu sa opäť nemýli Crisetig - 1:2.

Slováci odvážne vstúpili do druhého dejstva a napriek početnej nevýhode napádali súpera už pri rozohrávke na jeho polovici. Paradoxne, skórovať mohli Taliani. V 54. min Longo obišiel aj Rusova, ale z uhla trafil len bočnú sieť. O osem minút to technicky skúšal Fossati, ale Rusov vytlačil jeho strelu na rohový kop. Vicemajstri Európy zvýšili na dvojgólový rozdiel v 66. min, keď skóroval Belotti. Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času spálil tutovku Gyömbér, ktorý sa dostal na malom vápne k odrazenej lopte po rohovom kope. Taliani v závere dominovali a pridali aj štvrtý gól. Jeho autorom bol striedajúci Improta. 

Hlasy
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Vo výsledku sa ukázal rozdiel medzi futbalovou kvalitou súpera a nami. V prvom polčase sme ponúkli slušnú hru, ale po vylúčení sme nedokázali byť rovnocenným partnerom. Nepočítali sme s takou vysokou prehrou, ale v našom mužstve som videl najmä v prvom polčase kvalitu. Tým by sme mohli uspieť v budúcnosti." 

Richard Lásik (kapitán SR "21"): "Stretnutie poznačilo naše vylúčenie. Ak budeme hrať tak, ako do tohto momentu, tak sa nemusíme ničoho a nikoho báť. Talianov sme dostali pod tlak. Žiaľ, hlúpo sme stratili jedného hráča a góly sme inkasovali po hrubých individuálnych chybách." 

Lukáš Pauschek (obranca SR "21", autor gólu): "Trojgólový rozdiel je až príliš krutý vzhľadom na to, ako sa ten duel vyvíjal. Až do druhej penalty a vylúčenia sme boli lepší ako Taliani, tí sa v podstate do ničoho nedostali. Na koňa ich posadili dva pokutové kopy, potom to už bolo v ich réžii. Pri mojom góle som čakal, že Miňo Lalkovič si hodí loptu a pošle ju na päťku, tak som si tam nabehol."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok