Slovan prehral v rámci ET s pražskou Spartou

SITA TASR TA3
13.8.2013 21:00

Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v utorkovom domácom stretnutí v rámci European Trophy 2013 s českým tímom HC Sparta Praha 2:3 po samostatných nájazdoch. Pre "belasých" je to prvá prehra v príprave na novú sezónu 2013/2014 - ich druhú - v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Slovan prehral v rámci ET s pražskou Spartou
SITA

Po bezgólovej úvodnej tretine sa hostia ujali vedenia na konci druhej časti zásluhou Sičáka, slovenský účastník KHL však v treťom dejstve gólmi Bartoviča a Vondrku v priebehu 55 sekúnd otočil skóre. "Belasí" tesný náskok neudržali, v poslednej minúte riadnej hracej doby prepálil Janusa ďalší obranca Pilař. Duel nakoniec dospel až do samostatných nájazdov, v nich rozhodol o triumfe Sparty hrdina stretnutia Pilař.

Zverenci trénera Rostislava Čadu tak našli v príprave na novú sezónu premožiteľa až v piatom stretnutí. Tretí zápas v rámci Južnej divízie ET odohrajú vo štvrtok 15. augusta o 18.00, keď opäť v domácom prostredí privítajú ďalšieho českého extraligistu Piráti Chomutov.


European Trophy - Južná divízia:
Slovan Bratislava - HC Sparta Praha 2:3 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 44. Bartovič (Netík), 45. Vondrka (Kukumberg) - 38. Sičák, 60. Pilař, rozh. samostatný nájazd Pilař. Rozhodovali: Baluška, Stano - Kacej, Tvrdoň, vylúčenia: 1:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).
Zostava Slovana: Janus - Škoula, Sersen, Mojžíš, Brejčák, Štajnoch, Sigalet, Mihálik - Netík, Bližňák, Bartovič - Hudáček, Ölvecký, Daňo - Miklík, Kukumberg, Vondrka - R. Mráz, Šťastný, T. Mikúš - Kolena

Už úvodné minúty naznačili, že Slovan bude mať do činenia s dosiaľ najsilnejším protivníkom v predsezónnej príprave. Obrancovia Sparty utkali pred brankárom Pöpperlem nepriepustnú pavučinu, cez ktorú neprešla ani jedna belasá muška.

Naopak, domáci pri zakladaní útokov viackrát vzadu prepadli a hostia sa dostávali do prečíslení 2 na 1. Ton, Simon, Rachůnek a dvakrát Buchtele však nedotiahli brejky do gólového vyústenia, aj vďaka pozornému Janusovi. V druhej tretine slovanisti zvýšili úsilie, začali vyhrávať osobné súboje pri mantineloch a častejšie sa sťahovať pred Pöpperleho bránku.

Viac ako pološance Hudáčka či Šťastného však zo svojej aktivity nevyťažili. "Belasí" nevedeli prekabátiť súpera ani pri presilovkách, v ktorých im chýbal nápad a presná kombinácia. Trpezliví hostia si na gól počkali do 38. minúty, pri avizovanom vylúčení Mihálika Janus vyrazil strelu Rolinka priamo na hokejku nekrytého Sičáka, ktorý nemal problém bekhendom poslať puk do odkrytej časti bránky - 0:1.

Tento moment však paradoxne Sparte uškodil a domácich vyburcoval k ešte väčšej ofenzíve. Tí na začiatku tretej tretiny v priebehu 55 sekúnd dokonale otočili skóre, keď najprv premenil rýchly brejk presnou strelou k ľavej žrdi Bartovič a vzápätí prekvapil Pöpperleho po Kukumbergovom vyhratom buly bez prípravy páliaci Vondrka - 2:1.

Hráči Sparty tak boli nútení vyjsť z obrannej ulity a pri ich chybách sa domáci dostávali do kontier, Kolena a Štajnoch však sľubné šance nepremenili. A to ich mohlo mrzieť, 49,5 sekundy pred uplynutím riadnej hracej doby totiž Pilař napálil odrazený puk rovno do pravého horného rohu Janusovej bránky a poslal súboj do predĺženia.

V ňom hral Slovan presilovku 4 na 3 a krátko i o dvoch hráčov, ale početnú výhodu nedokázal využiť. Rozhodnúť tak musel nájazdový rozstrel, v ňom strhol víťazstvo na stranu hostí v siedmej sérii Pilař.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok