Dufner získal prvú veľkú trofej, vyhral PGA Championship

SITA TA3
12.8.2013 13:28

Jason Dufner získal svoju prvú veľkú trofej, americký golfista vyhral PGA Championship. Dufner dosiahol celkovo 270 úderov, čo bolo o desať menej ako predpísaný par ihriska. O dve rany zaostal šampión US Open z roku 2003 Jim Furyk a tretí skončil Švéd Henrik Stenson (273 úderov).

Dufner získal prvú veľkú trofej, vyhral PGA Championship
SITA

Jeden z najväčších favoritov na víťazstvo Tiger Woods obsadil až 40. priečku, do loptičky udrel o 14-krát viac ako víťaz.

Tridsaťšesťročný Dufner mohol vyhrať PGA Championship už pred dvoma rokmi, keď štyri jamky pred koncom mal náskok štyroch úderov. Absolútne však nezvládol záver turnaja a napokon skončil druhý, keď v rozstrele dominoval Keegan Bradley. "Je krásne vrátiť sa sem a vyhrať PGA, som nesmierne dojatý. Tá smola spred dvoch rokov ma stále prenasledovala, cítil som ju ako jazvy na tele," opísal svoj úspech Dufner, ktorý za víťazstvo na podujatí na Oak Hill dostal šek na takmer 1,5 milióna amerických dolárov.

"Skutočne je to nádherný pocit konečne vyhrať Major. Ešte viac by ma tešilo, keby som triumf dosiahol bez zahrania bogey, tie záverečné dve jamky mi to trochu pokazili. Napokon som však spokojný s víťazstvom a nejaké dve rany navyše nehrajú veľkú úlohu," doplnil spokojný Jason Dufner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok