Titul vo dvojhre v Toronte pre Serenu

SITA TA3
12.8.2013 11:03

Američanka Serena Williamsová získala svoj 54. singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni a ôsmy v tomto kalendárnom roku. V nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte (Premier 5, dotácia 2,369 milióna USD, tvrdý povrch) zvíťazila ako jednotka "pavúka" nad nenasadenou Rumunkou Soranou Cirsteovou za 66 minút 6:2, 6:0.

Titul vo dvojhre v Toronte pre Serenu
SITA

"Vedela som, že súperka zdolala počas týždňa viaceré zvučné mená (Wozniacku, Kvitovú či Na Li, pozn.). Viem, že je schopná vyhrávať veľké zápasy. Nechcela som byť jej ďalšou obeťou," uviedla po stretnutí mladšia zo sestier Williamsových. Američanka si z Toronta odnáša 900 bodov do hodnotenia a prémiu 426-tisíc dolárov, zdolanú uteší 620 bodov a 213-tisíc USD. V bilancii zo vzájomných duelov vedie Serena Williamsová po nedeli už 3:0.

Floridská rodáčka ukázala, že je vo výbornej forme pred záverečným grandslamovým turnajom roka US Open, ktorý v New Yorku odštartuje 26. augusta. "Bola som sklamaná, že som nevyhrala Australian Open ani Wimbledon. V tomto nie som spokojná," poznamenala 31-ročná S. Williamsová, ktorá by sa mala najbližšie predstaviť na turnaji WTA Western & Southern Open v americkom Cincinnati v štáte Ohio.

Vo finále štvorhry zvíťazili Jelena Jankovičová, Katarina Srebotniková (Srb./Slovin.) nad nemecko-českou dvojicou Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová za 93 minút 5:7, 6:2, 10:6 (zápasový tajbrejk).
Výsledok nedeľňajších stretnutí finále dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte (Premier 5, dotácia 2,369 milióna USD, tvrdý povrch): 

Dvojhra - finále:
Serena Williamsová (USA-1) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:2, 6:0 za 66 minút

Štvorhra - finále:
Jelena Jankovičová, Katarina Srebotniková (Srb./Slovin.) - Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová (Nem./ČR-3) 5:7, 6:2, 10:6 (zápasový tajbrejk) za 93 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok